Конкурс: Как се справяте с комарите?

26 коментара0/5

Комарите - тези досадни кръвопийци, които само чакат да заспите, за да атакуват и ухапят. Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме, как се справяте с комарите вкъщи? Един от коментиралите ще спечели интересна книга.

Конкурс: Как се справяте с комарите?
 © iStockPhotos

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва само да отговорите на въпроса, който ви задаваме. Разполагате с точно една седмица – всеки петък ще обявяваме победителите и ще стартираме новата игра.  На същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъде избран на случаен принцип сред всички участници в играта. Спечелилият ще бъде уведомен с лично съобщение за начина на получаване на наградата.

Победителят в играта е viva

През лятото е стандартна процедура в много домове да се отварят широко прозорците, когато слънцето се скрие. По този начин разхлаждате стаите по естествен начин, без да се налага да пускате климатик или вентилатор. Проблемът е, че светлината привлича комарите, а те буквално са жадни за вашата кръв.

Добави описание

Повечето хора решават проблема, като монтират мрежи или специални комарници по прозорците, така че да ограничат достъпа на всякакви насекоми до дома.

Вижте също: Как да предпазите дома от комари?

Добави описание

Други път използват пък използват спрейове, таблетки или димящи спирали, чиито аромат отблъсква комарите. Важно е също да избягвате ароматизатори за дома със сладникав аромат, защото също имат способността да привличат насекомите.

Същестуват разбира се и "бабините рецепти" за борба с комарите - да се намажеш с оцет или да озелениш балкона с мушката, които са известни като природен репелент.

Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме:

  • Как се справяте с комарите вкъщи?
  • Какво правите, когато ви ухапе комар?

Добави описание

Победителят в играта ще спечели книгата "Женско родословие" на издателство Унис Корп.

26 коментарaДобави коментар »

Ferenceto

От Ferenceto01.08.2015, 17:16 ч.

По аптеките са пуснали едни много симпатични лепенки против комари на растителна основа.Лепят се по дрехите,може на спалния чувал,брезента на палатката и в никакъв случай върху кожата.Действат и против кърлежи и бълхи.

Виж всички коментари за "Конкурс: Как се справяте с комарите?".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Най-досадната домакинска работа

Конкурс: Най-досадната домакинска работа

Тази седмица в Розали стартира играта "Домашни тайни", в която даваме думата на добрата домакиня и където ще обменяме съвети, идеи и ценен опит. Отговорете на въпроса и един от всички коментирали ще спечели книги.

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Почистването на прозорците е кошмар за много домакини. Често отнема часове, за се свърши качествено, а резултатът се губи след първия дъжд. Споделете в коментар колко често миете прозорците и един от вас ще спечели книгата "Априлска жътва" на изд. ИБИС

Конкурс: Важно ли е изложението на жилището?

Конкурс: Важно ли е изложението на жилището?

Има ли значение изложението на жилището според вас и какво е изложението на вашето жилище. Споделете мнение в коментар под статията и можете да спечелите комплект книги на изд. Колибри