ИГРА: Завеси, пердета или щори?

58 коментара0/5

Тази седмица ви питаме какво имате у дома – завеси, пердета щори или пък нещо друго. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата “Целувката на гепарда”.

ИГРА: Завеси, пердета или щори?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (30.03.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител:  bisis

От функционална или от естетическа гледна точка в повечето домове прозорците са скрити зад всевъзможни десени завеси или пердета от органза и дантела, или пък различни видове щори. Всички те са идеално допълнение към интериора и подчертават чара на дома, стига да са подходящо избрани.

Плътни завеси

Плюсът при тях е, че играят ролята на щори, така че да не се чувствате като в телевизор вечерно време. Плътните завеси не само ви прикриват, създавайки ви уединение и интимна обстановка, но изглеждат изискани, модерно или пък веселяшки в зависимост от десена, който сте избрали. При плътните завеси вариантите за разцветка и материя са многобройни. Могат да бъдат акцент в едно помещение, а може и да са идеално допълнение към характера на дома.

Тънки пердета

Все още в много домове може да видите по-ретро варианта на тънките пердета – тип дантела с къдрички и прочие. Модерният вариант са пердетата от органза, които дава завършен вид на прозореца, скриват го, но без да скриват светлината, идваща отвън. Те придават феерично, уютно и елегантно излъчване на дома. Обикновено тези пердета се комбинират с щори или завеси, които да ви пазят от нежелани погледи и яркото слънце през лятото.

Щори

Щорите могат да играят ролята на плътна завеса или тънко перде в зависимо от вида щори, които сте си избрали. Има ролетни щори с фолирано покритие от външна страна, които затъмняват стаята и не пропускат никакво слънце да минава през тях. Те са идеални за лятото или ако ще си организирате кино “вечер” през деня, например. Те имат и функцията на плътни завеси, тъй като скриват всичко зад себе си. Ако пък изберете панелни щори, то те са по-скоро идентични с тънките пердета, но с доста по-модерно излъчване.

Всяко помещение у дома изисква различни завеси, пердета или щори. Обикновено във всекидневната е предпочитана комбинацията между тънки пердета и плътни завеси, в спалнята на почит са завесите и щорите, в детската – подходящи са всички варианти, стига да са със свежи мотиви.

А вие какво имате у дома – завеси, пердета, щори, нещо друго или въобще нищо?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Целувката на гепарда".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Кога започвате да украсявате за Коледа?

Конкурс: Кога започвате да украсявате за Коледа?

Коледа е любим празник на малки и големи - цялото семейство се събира, разменят се подаръци, всички се радват на уютен и пълен с усмивки дом. Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме, колко сте нетърпеливи и кога започвате да украсявате за Коледа.

Конкурс: Имате ли икони у дома?

Конкурс: Имате ли икони у дома?

Имате ли икони у дома? Споделете мнението си за окачването на икони у дома и можете да спечелите книга.

ИГРА: Как изглежда коледната трапеза у дома?

ИГРА: Как изглежда коледната трапеза у дома?

Тази седмица ви питаме как изглежда коледната ви трапеза у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Шести патрул" на Сергей Лукяненко от изд. "Инфодар"