ИГРА: С килими или без?

59 коментара0/5

Тази седмица ни е интересно да разберем дали сте фенове на килимите или предпочитате да няма такива у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Пътят към богатството на Бенджамин Франклин".

ИГРА: С килими или без?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (23.03.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител:  mama3

Ако едно време във всички домове и във всяка стая имаше постлани килими, то сега килимите, въпреки че са си все така на мода, не присъстват във всяко жилище и помещение. 

Къде да избягвате слагането на килими?

Мнозина изжягват поставянето на килим точно под трапезната маса или около кухненския плот, тъй като това е гаранция, че килимът ще е вечно на петна и в трохи, а прането на килими никак не е лесна задача.

Поради същата причина се избягва и слагането на килим или пътека в антрето/коридора. Стъпването с обувки обикновено съсипва килима и бързо го прави мръсен, сплескан и като цяло с лош външен вид. 

Някои хора пък обичат да слагат малки килимчета пред душа, мивката в банята и пред тоалетната. Но дори и душ пространството ви да е заградено и банята ви да не се мокри особено, пак вероятността тези килимчета да са постоянно влажни е доста голяма. А това може да доведе до неприятна миризма в банята. Килимчетата в банята и тоалетната лесно се цапат и от паста за зъби или пръски от урина, например, така че не винаги са най-доброто решение за тези помещения. 

Подходящите места за килими

Безспорно, обаче, килимите създават неповторима уютна атмосфера у дома. А поставени на правилното място се превръщат в идеален акцент и придават завършен вид на цялостния интериор.

Вижте още:  
Как да изберете подходящ килим за уютен и стилен дом? >>>

Добави описание

Детската стая е идеално място за поставяне на голям килим, тъй като децата редовно играят на пода, а килимът се превръща в удобно, меко и изолиращо от студения под място за игра. Освен това цветните и забавни детски килими допълват цялостната приказна визия на детската стая. 

Две малки килимчета от двете страни на спалнята са също добро решение, тъй като, ставайки сутрин, винаги е по-приятно да стъпите на топъл и мек килим, докато обуете чехлите си, а не върху студения под. 

Малък килим с декоративна цел под холовата масичка е класическо решение за дневната.

Може да изберете кръгъл килим или такъв с неправилна форма, да бъде тип шаги или като цяло килим с по-разчупена визия. 

А вие имате ли килими у дома и къде?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Пътят към богатството на Бенджамин Франклин", изд. Инфодар.

Още за: дом, килим

59 коментарaДобави коментар »

plamma4e

От plamma4e23.03.2017, 23:51 ч.

Вкъщи нямаме килими

Виж всички коментари за "ИГРА: С килими или без?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Излишната мебел у дома?

ИГРА: Излишната мебел у дома?

Има ли мебел, която само заема място в дома ви и просто бихте искали да изхвърлите? Коя е излишната мебел във вашия дом? Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "През онази нощ" на изд. ИБИС

Конкурс: Колко често пускате прахосмукачка?

Конкурс: Колко често пускате прахосмукачка?

В зависимост от това дали имате куче или котка, дали имате килими или не, дали прекарвате много време у дома, или се прибирате само, за да спите, жилището се почиства с различна честота.

ИГРА: Украсявате ли дома през есента?

ИГРА: Украсявате ли дома през есента?

Слагате ли есенна украса в дома си през есента? Споделете мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "Милионерът, който се пробуди за духовното" на изд. Intense.