ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

60 коментара0/5

Тази седмица ви питаме с какво перете - прах за пране, течен перилен препарат или капсули за пране? Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Вербална хомеопатия".

ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (02.03.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Какви са предимствата и недостатъците на видовете перилни препарати?

  • Прах за пране

Праховете за пране за идеални за бели дрехи, тъй като проникват дълбоко в тъланите и се справят отлично с петната. Така че, ако искате дрехите ви да светят от чистова, праховете за пране са идеалното решение. Минусът е, че този вид перилни препарати не винаги се разтварят добре в чекмеджето на пералнята, понякога оставят бели петна по дрехите и водят до твърде бързо избеляване на цветните дрехи.

Вижте още:
Как да се грижим за дрехите си според материята >>>

  • Гел за пране

Течните перилни препарати са щадящи към цветните дрехи и за дълго време ги запазват цветовете свежи и ярки. Но не всички течни перилни препарати могат да се справят с твърде упорити петна. Ето защо, когато използвате гел за пране, е добре да накисвате силно замърсените дрехи предварително или да използвате програма за предпране на пералнята.

Вижте още:  9 чести грешки при пране >>>

  • Капсули за пране

Те са вариант на течните перилни препарати за пране, само че гелът се намира в капсула, а капсулата се слага директно в барабана на пералнята. Много домакини намират за удобно това, спестявайки си разливане или изсипване на другите два вида перилни препарати.

А вие с какъв перилен препарат перете дрехите си?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Вербална хомеопатия".

Добави описание

Още за: пране

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Как подготвяте дома за есента?

Конкурс: Как подготвяте дома за есента?

Към края на септември лятото вече е в миналото, а на дневен ред е есента. Както сменяме дрехите, когато времето захладнее, така и домът се нуждае от подготовка за студените дни. Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме, как подготвяте дома за есента?

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Настроени на празнична вълна, в играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме как боядисвате великденскитя яйца вкъщи? Имате ли някаква хитрина, която ги прави по-красиви и шарени от тези на останалите? Победителят ще спечели интересна книга.

Конкурс: Каква прахосмукачка да си купя?

Конкурс: Каква прахосмукачка да си купя?

Независимо каква е подовата настилка в един дом, прахосмукачката е задължителен уред. Когато обаче настъпи моментът да я сменяте, се изправяте пред сложен избор заради многообразието от модели. Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме, каква прахосмукачка бихте препоръчали.