ИГРА: На газ или ток готвите?

69 коментара0/5

Тази седмица ви питаме дали готвите на ток или предпочитате газта. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Литий" на Орелиен Гуго от изд. Ера.

ИГРА: На газ или ток готвите?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (01.06.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител:  lidiiastef

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Какви котлони и фурна имате у дома?

  • Електрически

Напоследък най-популярни са стъклокерамичните плотове, що се отнася до котлоните за готвене. Лесно се почистват, бързо загряват, здрави са и изглеждат елегантно в кухнята.

Като минуси може да отбележим, че не всички съдове са подходящи за готвене върху такива котлони. Не са особено добри при пържене, тъй като работят с термостат, което води до постоянно включване и изключване на котлона, за да се поддържа една и съща температура, но това се отразява негативно на процеса на пържене, където котлонът е добре въобще да не се изключва.

  • Газови

В други домакинства на почит са газовите котлони, дори и газовите фурни. При газовите котлони готвенето е много интензивно и бързо, особено подходящи са за пържене. При газовите котлони може да се поддържа много висока температура на готвене за дълго време. Те се предпочитат в повечето професионални ресторанти. Освен това за мнозина излиза по-евтино да готвят на газ. От друга страна пък фурните на газ се смятат за по-слаби спрямо електрическите и готвенето при тях става по-бавно.

Минусът при газовите котлони е, че трябва да следите и презареждате навреме газовата бутилка, за да не се окажете без "захранване" при следващото си готвене. 

Друг минус е страхът, който изпитват мнозина по отношение на газовите бутилки, опасявайки се от експлозия или обгазяване и задушаване.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • А вие какви котлони и фурни предпочитате?

  • Какви са плюсовете и минусите на газовите и електрическите котлони и фурни според вас?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Литий" на Орелиен Гуго от изд. Ера.

Добави описание

 

69 коментарaДобави коментар »

plamma4e

От plamma4e01.06.2017, 23:29 ч.

Предпочитам и готвя на ток.

Виж всички коментари за "ИГРА: На газ или ток готвите?".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Каква прахосмукачка да си купя?

Конкурс: Каква прахосмукачка да си купя?

Независимо каква е подовата настилка в един дом, прахосмукачката е задължителен уред. Когато обаче настъпи моментът да я сменяте, се изправяте пред сложен избор заради многообразието от модели. Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме, каква прахосмукачка бихте препоръчали.

Хитрини за поддържане на банските

Хитрини за поддържане на банските

Банския костюм е дреха, която се амортизира дори само за един сезон. Но има няколко хитринки за поддържането на любимия бански, така че да удължите живота му.

ИГРА: Как релаксирате у дома?

ИГРА: Как релаксирате у дома?

Успявате ли да си отпочивате качествено у дома? Какъв е начинът ви да релаксирате? Споделете мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели