ИГРА: Колко често посрещате гости?

39 коментара0/5

Посрещането на гости често е голям ангажимент, особено ако става дума за обяд или вечеря, а не просто за следобедно кафе. Това изисква време, усилия и не на последно място финанси. Споделете в коментар под статията колко често посрещате гости и един от вас ще спечели книгата "Свободата да бъда там, където искам" на изд. Вакон

ИГРА: Колко често посрещате гости?
 © istockphoto.com

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (25.08.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Посрещането на гости е като поредица от задачи, които трябва да бъдат изпълнени. Защото е важно приготвените ястия да са вкусни, у дома да е добре почистено и подредено, но е важно и да се постараете гостите ви да се почувстват уютно.

Посрещането на гости през седмицата усложнява задачата, тъй като най-често приготовленията трябва да се случат след дългия работен ден и задачите трябва да бъдат изпълнени за много кратко време. В такива случаи най-добре да сте подредили и почистили дома още от предишния ден. Друг начин да спестите време е да приготвите част от ястията от предия ден - най-често това се случва с десерта. Или пък просто да купите от магазина. Добре е покупките също да са направени предварително, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо и няма да пилеете време по супермаркетите. 

ПОСРЕЩАНЕ НА ГОСТИ, готвене за гости

Ако сте сред семействата, които не обичат през цялата вечер да стоят на масата, трябва да помислите за забавления след вечеря. Стандартен вариант са различните игри на карти или Монополи. Ще се изненадате колко забавно е да се играе "Не се сърди, човече" дори отдавна да мислите, че сте минали тази възраст. Напоследък на голяма популярност се радват т.нар. настолни игри тип Стратегии, които изискват вглъбяване в играта и са занимателни заради красивите детайли, с които са изработени.

4 бързи рецепти за следобедни гости >>>

Немалка част от посрещането на гости също така е почистването след това. Ако нямате миялна машина, със сигурност ви чака доста работа. Най-често се налага и почистване с прахосмукачка особено ако и имало и деца.

Посрещането на гости е нелеко начинание, но пък най-често ни носи много приятни емоции с любими за нас хора. Затова ви питаме:

  1. Колко често посрещате гости у дома?
  2. Разкажете ни накратко за приготовленията?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Свободата да бъда там, където искам" на изд. Вакон

свободата да бъда там, където искам вакон

Още за: гости

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Помощ! Как изгонихте мишките?

Конкурс: Помощ! Как изгонихте мишките?

Почти всеки дом е страдал поне веднъж от нашествие на мишки (или поне на един малък гризач, който отказва да напусне уютното ви жилище). Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" решихме да ви попитаме, как се справихте с мишките и какво успя да ги прогони от дома ви?

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Настроени на празнична вълна, в играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме как боядисвате великденскитя яйца вкъщи? Имате ли някаква хитрина, която ги прави по-красиви и шарени от тези на останалите? Победителят ще спечели интересна книга.

ИГРА: Колко и какви цветя отглеждате?

ИГРА: Колко и какви цветя отглеждате?

Тази седмица ви питаме колко и какви цветя отглеждате. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Младоженците: ръководство за употреба".