ИГРА: Колко често посрещате гости?

39 коментара0/5

Посрещането на гости често е голям ангажимент, особено ако става дума за обяд или вечеря, а не просто за следобедно кафе. Това изисква време, усилия и не на последно място финанси. Споделете в коментар под статията колко често посрещате гости и един от вас ще спечели книгата "Свободата да бъда там, където искам" на изд. Вакон

ИГРА: Колко често посрещате гости?
 © istockphoto.com

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (25.08.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Посрещането на гости е като поредица от задачи, които трябва да бъдат изпълнени. Защото е важно приготвените ястия да са вкусни, у дома да е добре почистено и подредено, но е важно и да се постараете гостите ви да се почувстват уютно.

Посрещането на гости през седмицата усложнява задачата, тъй като най-често приготовленията трябва да се случат след дългия работен ден и задачите трябва да бъдат изпълнени за много кратко време. В такива случаи най-добре да сте подредили и почистили дома още от предишния ден. Друг начин да спестите време е да приготвите част от ястията от предия ден - най-често това се случва с десерта. Или пък просто да купите от магазина. Добре е покупките също да са направени предварително, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо и няма да пилеете време по супермаркетите. 

ПОСРЕЩАНЕ НА ГОСТИ, готвене за гости

Ако сте сред семействата, които не обичат през цялата вечер да стоят на масата, трябва да помислите за забавления след вечеря. Стандартен вариант са различните игри на карти или Монополи. Ще се изненадате колко забавно е да се играе "Не се сърди, човече" дори отдавна да мислите, че сте минали тази възраст. Напоследък на голяма популярност се радват т.нар. настолни игри тип Стратегии, които изискват вглъбяване в играта и са занимателни заради красивите детайли, с които са изработени.

4 бързи рецепти за следобедни гости >>>

Немалка част от посрещането на гости също така е почистването след това. Ако нямате миялна машина, със сигурност ви чака доста работа. Най-често се налага и почистване с прахосмукачка особено ако и имало и деца.

Посрещането на гости е нелеко начинание, но пък най-често ни носи много приятни емоции с любими за нас хора. Затова ви питаме:

  1. Колко често посрещате гости у дома?
  2. Разкажете ни накратко за приготовленията?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Свободата да бъда там, където искам" на изд. Вакон

свободата да бъда там, където искам вакон

Още за: гости

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Кой е идеалният домашен любимец?

Конкурс: Кой е идеалният домашен любимец?

Куче, котка, рибки или само на снимка...Кой е идеалният домашен любимец според вас и защо? Споделете мнението си и може да спечелите комплект книги на изд. СББ Медиа АД

Конкурс: Как предпазвате дома през отпуската?

Конкурс: Как предпазвате дома през отпуската?

Лятото е сезонът на отпуските, което означава безброй оставени без надзор домове - истинско изкушение за крадците. Тази седмица в рубриката "Домашни тайни" ви питаме - как предпазвате дома през отпуската? Победителят ще спечели интересна книга.

Кой готви вкъщи?

ИГРА: Кой готви вкъщи?

Готвенето е едно от най-тежките домакински задължения, защото се случва най-често. В миналото жената се е грижела за вкусните гозби, а днес като че ли виждаме мъжете все по-често да превземат кухнята. Споделете ни кой готви вкъщи.