ИГРА: Кой чисти у дома?

56 коментара0/5

Тази седмица ни е любопитно кой се грижи домът ви да е чист и подреден. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Многото лица на мъжете".

ИГРА: Кой чисти у дома?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (23.02.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Когато става въпрос за чистене, изведнъж всички у дома са заети, и вие се оказвате с метлата в ръка. Познато ли ви е?

Работата е там, обаче, че за чистене има винаги, чистенето редовно отнема повече от предвиденото време, а вие не сте многоръкия Шива, нито магьосник, за да се справите сами.

Добави описание

Вижте още:
Нещата, които пренебрегвате, когато чистите >>>

Ето защо много жени предпочитат да си разпределят работата по дни и да чистят всеки ден по малко - един ден ще избършете праха, следващия ще измиете банята, на третия - няколко прозореца, на четвъртия - печката. Други пък предпочитат да си нарочат един ден от седмицата, посветен изцяло на чистенето (обикновено събота или неделя).

Вижте още:  7 съвета за експресно пролетно почистване >>>

Но пък откъде накъде трябва да сте сами на бойното поле с метла в едната ръка и парцал в другата? В крайна сметка не само вие цапате, за да ви се пада само на вас да чистите.

Добави описание

Славата за най-качествено и редовно цапащи, разбира се, се пада на мъжете, после на децата и накрая на домашните любимци, ако имате такива. Така че, колкото и да обясняват че са заети и изморени, не им вярвайте, а намерете начин да ги включите в чистенето. 

Вижте още: Жените прекарват 1,5 години в чистене >>>

Музиката, например, действа мотивиращо и е удачен вариант чрез нея да превърнете чистенето в семейно занимание. Що се отнася до половинката ви, няма нищо по-мотивиращо за един мъж от това да му обещаете вкусна вечеря. Все пак няма как да чистите и да готвите, а алтернативата вие да изчистите без да има вечеря, няма да се хареса на мъжа ви. И най-вероятно това е момента, в който ще си покаже скрития талант на педантичен чистач.

 

Вижте още:
Колко калории изгаряме, докато домакинстваме? >>>

А, за да не се стига до семейни драми, ултиматуми, сърдене и прочие, много семейства ползват услугите на чистачка или фирми за почистване.

  • А у вас кой чисти?

  • Какво обичате да правите паралелно докато чистите - да слушате музика, да гледате филм, да готвите...?

  • В кои дни и часове чистите? Имате ли график?

Един от коментиралите читатели ще спечелят книгата "Многот лица на мъжете".

Добави описание

Още за: дом, чистене

56 коментарaДобави коментар »

gEHu

От gEHu24.02.2017, 07:37 ч.

В къщи чистя аз, но понякога и мъжа ми помага.

Виж всички коментари за "ИГРА: Кой чисти у дома?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Кога украсявате за Коледа?

ИГРА: Кога украсявате за Коледа?

Украсихте ли вече дома си за Коледа или това занимание тепърва ви предстои? Споделете кога украсявате за Коледа и може да спечелите книгата "Уди.Биография".

Конкурс: С какво се отоплявате през зимата?

Конкурс: С какво се отоплявате през зимата?

С какво се отоплявате през зимата е въпрос, който често чуваме в разговорите между колеги и познати, защото всеки търси най-изгодния и ефективен метод за своя дом. Затова тази седмица в играта "Домашни тайни" решихме да ви попитаме именно това.

Конкурс: Ползвате ли климатик вкъщи?

Конкурс: Ползвате ли климатик вкъщи?

С настъпването на първите летни жеги, много хора си задават въпроса дали е уместно да инвестират в качествен климатик. Споделете своя опит с нас - ползвате ли климатик вкъщи? Един от коментиралите ще спечели интересна книга.