ИГРА: Как трябва да изглежда стаята на ученика?

33 коментара0/5

Малко преди старта на учебната година ви питаме: Как трябва да изглежда стаята на ученика? Оставете мненията си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата

ИГРА: Как трябва да изглежда стаята на ученика?
 © istockphoto.com

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (15.09.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Може да звучи лесно, но да се подреди стаята на един ученик не е никак просто. Пространството трябва да е удобно за детето, да позволява почивка, но и да предразполага за учене. Някои родители се заемат сами да подредят стаята на детето, докато други искат неговото мнение при обзавеждането.

Стаята на ученика, преди всичко, трябва да е практично обзаведена. Със сигурност трябва да се сложи поне едно единично легло. Добре е да има и второ легло или просто единичното да се разпъва и да добавя още едно място, в случай, че детето иска да повика приятел да остане с преспиване. 

Добави описание

Няма как стаята на ученика да мине без бюро. В този ред на мисли от особена важност е естествената светлина. Затова, ако имате две спални, не се колебайте да отделите по-светлата за детска стая. За да създадат учебна атмосфера много родители декорират стаята на ученика с карти, различни таблици (според интересите) и т.н. Често пъти, ако детето има настолен компютър, е добре да има и второ бюро, на което да се пишат домашните. 

Вижте също:

В стаята на ученика - полезни идеи и съвети >>>

Спорно е дали в стаята на ученика трябва да има телевизор. Много психолози съветват в помещенията, в които се спи, да няма телевизори и компютри, защото пречат както на съня, така и на концентрацията през деня. Въпреки това в домовете на много хора вече има телевизори във всяка стая. 

Подредбата на стаята на ученика при всички случаи трябва да е съобразена с личния вкус и интереси на детето, но и да е достатъчно практична, че да предлага добра атмосфера за учене.

Тази седмица ви питаме:

  • Как смятате, че трябва да е подредена стаята на ученика?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Бяло сладко" на Димитър Шумналиев от изд. Colibri

бяло сладко на димитър шумналиев

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Важно ли е изложението на жилището?

Конкурс: Важно ли е изложението на жилището?

Има ли значение изложението на жилището според вас и какво е изложението на вашето жилище. Споделете мнение в коментар под статията и можете да спечелите комплект книги на изд. Колибри

Конкурс: Как се грижите за килимите?

Конкурс: Как се грижите за килимите?

Как се грижите за килимите - използвате ли препарати или пък имате натурални хитринки за почистването им? Как перете килимите - перете ги у дома (ако живеете в къща), давате ги на фирма или пък имате перяща прахосмукачка. Споделете ни опита си, а за награда - един от вас ще спечели "Улица Камелия" на Мерсе Родореда

Конкурс: Вентилатор или климатик за жегите?

Конкурс: Вентилатор или климатик за жегите?

Кое предпочитате за горещите дни - вентилатор или климатик? Очакваме мненията ви в коментар под статията. Един от коментиралите ще спечели комплект книги на изд. СББ Медиа АД