ИГРА: Как се грижите за дома, когато пътувате?

50 коментара0/5

Тази седмица ви питаме как се грижите за дома, когато пътувате. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "203 предизвикателства за пътешественици".

ИГРА: Как се грижите за дома, когато пътувате?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (02.02.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител: Ivi

Когато ви предстои да пътувате, независимо дали надалече, за дълго време или просто за уикенда, навярно имате списък с неща, които трябва да свършите, за да обезопасите дома си, докато ви няма.

  • Спрете водата

Ако няма да ви има за по-дълго време, по-добре спрете водата централно, за да не се окажете наводнени, когато се приберете. Особено важно е да спрете водата към пералнята, тъй като там вероятността за теч от измъкнат или спукан маркуч е най-голяма. 

  • Спрете тока

Единственият електроуред, който навярно трябва да работи, докато ви няма у дома, е хладилникът, заради храната в него. Всичко останало само хаби електричество, пък и може да доведе до токов удар, докато ви няма. Така че спрете централно тока от бушоните, преди да тръгнете на път. А може просто да изключите всички ненужни електроуреди от контакта.

  • Спрете или намалете радиаторите, ако сте на ТЕЦ

Ако ще отсъствате за по-дълго време, може изцяло да спрете радиаторите, а ако ще ви няма просто за уикенда, само ги намалете. 

  • Дайте резервен ключ от дома си на роднини или съседи

Стига да има на кого да се доверите, може да оставите резервен ключ, в случай, че се наложи за нещо.

Добави описание

  • Помолете съсед, приятел или роднина да полива цветята или храни домашните ви любимци, ако имате такива.

  • Не забравяйте да си пуснете СОТ-а, ако имате такъв.

  • С цел да заблудите евентуални крадци, че сте в дома си, макар че всъщност ви няма, може да оставите една светната лампа в една от стаите.

  • Изчистете и подредете дома си, за да ви е приятно, когато се върнете след пътуването си отново вкъщи.

 

Вижте още: Моят дом - моята крепост >>>

А вие как се грижите за дома си, когато пътувате?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "203 предизвикателства за пътешественици".

Добави описание

Вижте още:
10 идеи как да предизвикате пътешественика в себе си >>>

 

 


 

Още за: дом, пътуване

50 коментарaДобави коментар »

plamma4e

От plamma4e02.02.2017, 23:06 ч.

Обикновено изключвам всички уреди от контактите, а ако отсъствам за по-дълъг период, родителите ми идват няколко пъти в седмицата, за да се погрижат за цветята и да проверяват дали всичко е наред в мое отсъствие.

Виж всички коментари за "ИГРА: Как се грижите за дома, когато пътувате?".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Имате ли икони у дома?

Конкурс: Имате ли икони у дома?

Имате ли икони у дома? Споделете мнението си за окачването на икони у дома и можете да спечелите книга.

Конкурс: Балконът вкъщи - остъклен или не?

Конкурс: Балконът вкъщи - остъклен или не?

Малък или голям, тесен или широк - няма значение, важното е жилището да има балкон. Някои превръщат балкона в мини градина, други - в място за отдих. Понякога обаче идва момент, в който изниква въпросът дали да бъде остъклен или не балконът вкъщи - това е и темата ни тази седмица в рубриката "Домашни тайни".

ИГРА: Какви инциденти са се случвали у дома?

ИГРА: Какви инциденти са се случвали у дома?

Тази седмица ви питаме какви домашни инциденти са ви се случвали. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Пожарникаря" на изд. Ибис.