ИГРА: Как изглежда домашната ви аптечка?

39 коментара0/5

Как изглежда домашната ви аптечка и какво винаги държите да има в нея? Споделете мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "52 брилянтни идеи - Цялостното здраве"

ИГРА: Как изглежда домашната ви аптечка?
 © istockphoto.com/ архив

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (20.10.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Домашната аптечка най-често е кутия или шкафче в секцията, в които държите лекарства от първа необходимост. Много популярни напоследък са малките шкафчета за стена, които можете да позиционирате в банята. Те могат да се закачат на стената или да са под формата на куфарчета (като куфарите за инструменти). На няколко нива са, с удобни разделения, в които подредено и удобно да сложите всички мазила и таблетки от първа необходимост.

Ако нямате излишни средства, можете да проявите креативност. Вземете няколко кутии за обувки и ги увийте в стар тапет или пък в опаковъчна хартия. В зависимост от размера и разнообразието на домашната аптечка, можете да направите една или няколко кутии. У дома аз имам 3 кутии - в едната държа таблетките, в друга - мазилата, в трета - шишенца спирт, риванол, кислородна вода, бинтове и марли. Кутиите лесно нареждам една върху друга в шкафа и по всяко време знам коя къде да открия.

домашна аптечка

Колкото до съдържанието на домашната аптечка, всеки сам решава какво да има в нея. Според мен задъжлителните лекарства, които трябва човек да има са лекарства за сваляне на температура и лекарства за първа помощ при настинка и грип, течност за промиване на рани (риванол или кислородна вода), бинт и лекарства за диария (защото това не е нещо, за което бихте искали да търчите до аптеката, ако няма кой да отиде вместо вас). Въпреки това съдържанието на домашната аптечка се определя от нуждите на семейството. Тази седмица питаме:

  • Имате ли домашна аптечка?
  • Без какво не оставате в домашната аптечка?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "52 брилянтни идеи - Цялостното здраве" на изд. ИнфоДар

Добави описание

Още за: лекарства

39 коментарaДобави коментар »

maria.petrova

От maria.petrova20.10.2016, 10:14 ч.

Имаме домашна аптечка и не оставаме без болкоуспокояващи медикаменти,антипиретици,вит.С , противоалергични -таблети и ампули, превързочни материали и кислородна вода, риванол, капки за очи, нос, мехлеми против...

Виж всички коментари за "ИГРА: Как изглежда домашната ви аптечка?".

Още от "Домашни тайни"

5 неща, които да почистите с оцет

5 неща, които да почистите с оцет

Оцетът има незаменими качества, които се използват с лечебна цел, в разкрасително процедури, но също така оцетът е идеален почистващ "препарат" у дома. Вижте какви поже да почистите с оцет.

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Почистването на прозорците е кошмар за много домакини. Често отнема часове, за се свърши качествено, а резултатът се губи след първия дъжд. Споделете в коментар колко често миете прозорците и един от вас ще спечели книгата "Априлска жътва" на изд. ИБИС

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Конкурс: Как боядисвате великденските яйца?

Настроени на празнична вълна, в играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме как боядисвате великденскитя яйца вкъщи? Имате ли някаква хитрина, която ги прави по-красиви и шарени от тези на останалите? Победителят ще спечели интересна книга.