ИГРА: Как и колко често чистите хладилника?

67 коментара0/5

Тази седмица ви питаме как и колко често чистите хладилника. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Ало, любов, къде си?" от Мишел Куна.

ИГРА: Как и колко често чистите хладилника?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (19.01.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител: Silwi25

Колко често почиствате хладилника?

Колко често е добре да чистите хладилника зависи от това колко често го използвате. Или иначе казано, дали хладилникът ви прилича на дядовата ръкавичка, нон-стоп пълен с продукти, или е почти празно пространство, където може да намерите предимно основни продукти като мляко и яйца. 

Любопитно:
Храните, които не трябва да държим в хладилник >>>

Факт е, че не във всички домакинства се готви всекидневно, ако въобще се готви. Мнозина са почитатели на храненето навън или поръчването на храна за вкъщи. В тези домакинства почистването на хладилника е последна грижа, защото просто няма от какво толкова да се изцапа.

В семействата, обаче, където се готви почти всекидневно, почистване на хладилника е добре да се извършва 1-2 пъти в месеца, а понякога и по-често. В противен случай хладилникът се превръща в склад на неприятни миризми и лепкави петна с неясен произход.

Вижте също:
Хитри съвети как да почистим уредите >>>

Как почиствате хладилника?

Що се отнася до петната, по-добре сложете гумените ръкавици и се въоръжете с гъба, четка и солидна доза веро, за да изтъркате всичко лепкаво и мазно.

Ако пък проблемът е по-скоро в лошата миризма, ето два метода как да се отървете от нея:

  • Сложете купичка със сода бикарбонат в хладилника и я оставете там, докато не се абсорбират всички лоши миризми.
  • Другият вариант е да опитате с памук, натопен във ванилия, и поставен в хладилника.

А вие колко често и как почиствате хладилника?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Ало, любов, къде си?" на Мишел Куна.

Добави описание

 

 

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Свети Валентин или Трифон Зарезан

ИГРА: Свети Валентин или Трифон Зарезан

Кой от двата празника почитате/ почетохте на 14-ти февруари или отбелязвате деня на любовта и виното едновременно. Споделете мнението си в коментарите и един от вас ще спечели книгата "Любовта на великите мъже"

Конкурс: Има ли "мъжка" и "женска" домакинска работа?

Конкурс: Има ли "мъжка" и "женска" домакинска работа?

Всеки дом спазва определен ред и си има правила, така че отделните членове на семейството са натоварени с конкретни задачи. Има ли обаче разделение по пол или иначе казано, тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме има ли "мъжка" и "женска" работа в домакинството?

ИГРА: Какво държите на кухненския плот?

ИГРА: Какво държите на кухненския плот?

Как е подреден кухненският ви плот и какво сте сложили на него. Споделете в коментар под статията и един от вас ще спечели комплект книги на изд. СББ Медиа АД