ИГРА: Хелоуин у дома: За или против?

52 коментара0/5

Отбелязвате ли по някакъв начин Хелоуин у дома и слагате ли украса за този празник? Очакваме мненията ви в коментар под статията, а един от вас ще спечели книгата Уаби-саби на изд. AMG Publishing

ИГРА: Хелоуин у дома: За или против?
 © istockphoto.com/ архив

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (03.11.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Темата Хелоуин е винаги сред най-обсъжданите по това време на годината. Отбелязването на Хелоуин има много привърженици и много противници. Едни не желаят да празнуват Хелоуин, защото не е български празник. Други пък виждат забавната страна на нещата, маскират се, украсяват дома си и отбелязват Хелоуин. Вие от кои сте?

Днес Хелоуин, подобно на Коледа е празник, комерсиализиран най-вече в САЩ и Западна европа. Всъщност обаче празникът има келтски корени. В миналото, в края на месец октомври древните келти посрещали своята Нова година. Те вярвали, че в нощта на това, което днес наричаме Хелоуин, починалите през изминалата година хора ходят по земята и търсят живи тела, в които да се вселят и да се завърнат. За да се предпазят от това хората се маскирали и искали да изглеждат колкото се може по-страшно.

тиква есен

Днес тази традиция е почти забравена и Хелоуин се превръща в празник за забавление най-вече на децата. Те се маскират и обикалят по домовете за лакомства. Тази традиция у нас все още не е популярна в по-малките населени места, но в по-големите градове има деца, които обикалят маскирани по домовете за лакомства.

Много от хората, които празнуват Хелоуин, решават да декорират дома си тематично, за да се потопи семейството в празничната атмосфера. Празничният декор често се състои основно от тикви.

Днес ви питаме:

  1. За или против отбелязването на Хелоуин сте?
  2. Украсявате ли/ бихте ли украсили дома за Хелоуин?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Уаби-саби" на изд. AMG Publishing

уаби-саби

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Какви цветя отглеждате вкъщи?

Конкурс: Какви цветя отглеждате вкъщи?

През пролетта и лятото балконите са отрупани от сандъчета и висящи кошници с цъфнали цветя. Няма спор, че растенията придават живот и повече уют в един дом. Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме какви цветя отглеждате вкъщи? Победителят ще спечели две книги.

Конкурс: Ламинат или теракота за вкъщи?

Конкурс: Ламинат или теракота за вкъщи?

Също както много хора се чудят дали да заложат на тапети или латекс, така други пък умуват върху дилемата дали да изберат ламиниран паркет или плочки като подова настилка за дома. Тази седмица в рубриката "Домашни тайни" ви питаме какво предпочитате - ламинат или теракота?

Конкурс: Излишният уред във вашата кухнята

Конкурс: Излишният уред във вашата кухнята

Понякога идеята да се сдобием с дадем домакински уред ни се струва чудесна. Впоследствие се оказва, че въпросният уред стои в кутията или прашасва на плота. Имате ли такъв уред във вашата кухня?