ИГРА: Хелоуин у дома: За или против?

52 коментара0/5

Отбелязвате ли по някакъв начин Хелоуин у дома и слагате ли украса за този празник? Очакваме мненията ви в коментар под статията, а един от вас ще спечели книгата Уаби-саби на изд. AMG Publishing

ИГРА: Хелоуин у дома: За или против?
 © istockphoto.com/ архив

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (03.11.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Темата Хелоуин е винаги сред най-обсъжданите по това време на годината. Отбелязването на Хелоуин има много привърженици и много противници. Едни не желаят да празнуват Хелоуин, защото не е български празник. Други пък виждат забавната страна на нещата, маскират се, украсяват дома си и отбелязват Хелоуин. Вие от кои сте?

Днес Хелоуин, подобно на Коледа е празник, комерсиализиран най-вече в САЩ и Западна европа. Всъщност обаче празникът има келтски корени. В миналото, в края на месец октомври древните келти посрещали своята Нова година. Те вярвали, че в нощта на това, което днес наричаме Хелоуин, починалите през изминалата година хора ходят по земята и търсят живи тела, в които да се вселят и да се завърнат. За да се предпазят от това хората се маскирали и искали да изглеждат колкото се може по-страшно.

тиква есен

Днес тази традиция е почти забравена и Хелоуин се превръща в празник за забавление най-вече на децата. Те се маскират и обикалят по домовете за лакомства. Тази традиция у нас все още не е популярна в по-малките населени места, но в по-големите градове има деца, които обикалят маскирани по домовете за лакомства.

Много от хората, които празнуват Хелоуин, решават да декорират дома си тематично, за да се потопи семейството в празничната атмосфера. Празничният декор често се състои основно от тикви.

Днес ви питаме:

  1. За или против отбелязването на Хелоуин сте?
  2. Украсявате ли/ бихте ли украсили дома за Хелоуин?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Уаби-саби" на изд. AMG Publishing

уаби-саби

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Какво има на холната ви маса?

ИГРА: Какво има на холната ви маса?

Как сте декорирали холната маса? Споделете ни в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "Стълбата на ветровете" на ИК УНИСКОРП

ИГРА: Кога украсявате за Коледа?

ИГРА: Кога украсявате за Коледа?

Украсихте ли вече дома си за Коледа или това занимание тепърва ви предстои? Споделете кога украсявате за Коледа и може да спечелите книгата "Уди.Биография".

ИГРА: Къде държите сувенирите у дома?

ИГРА: Къде държите сувенирите у дома?

Тази седмица ви питаме събирате ли сувенири при пътуванията си в чужбина и къде ги държите у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Записки от една голяма страна".