5 неща, които да почистите с оцет

0 коментара0/5

Оцетът има незаменими качества, които се използват с лечебна цел, в разкрасително процедури, но също така оцетът е идеален почистващ "препарат" у дома. Вижте какви поже да почистите с оцет.

5 неща, които да почистите с оцет
 © istockphoto.com

Оцетът е киселина, което го прави идеален за разграждане на мазнини и други мръсни отлагания у дома. Освен това оцетът е незаменим при премахването на миризми. А най-хубавото е, че оцетът е природен начин да почистите дома си и не вреди на здравето ви и околната среда, както повечето препарати.

Ето и какво точно може ефикасно да почистите с оцет:

Прозорците

Дори без да използвате какъвто и да е препарат, прозорците ви могат да светят от чистота. Добавете оцет към водата, с която ще миете прозорците, в съотношения 1 част оцет и 3 части вода. Първо почистете с кърпа, а после използвайте вестник, за да премахнете идеално всички нечистотии, без да остават следи.

Вижте още:  Съвети за миене на прозорци >>>

Хладилника

Смес 1 към 1 вода и оцет е идеалната комбинация за почистване на хладилника. Оцетът премахва не само мазните, лепкави, мухлясали и прочие петна от хладилника, но също така премахва лошата миризма, която често "вирее" в този електроуред.

Пералнята

Ако пералнята ви има неприятен мирис и наличие на котлен камък, използвайте оцет, за да решите тези проблеми. Добавете оцет в отделението за прах или сложете оцет направо в барабана на пералнята. Не се тревожете, че дрехите ви ще миришат на оцет. Миризмата му въобще няма да се усеща, пералнята ви няма да мирише, дрехите ви ще светят от чистота, а след няколко пранета с оцет, котленият камък няма да го има.

Вижте още:  Как правилно да се грижите за пералнята >>>

Електрическата кана

Ако водата в дома ви е много варовита, то навярно отлаганията от варовик ще са навсякъде, включително и по  електрическата кана. Най-лесно ще я почистите, ако я напълните с вода и добавите оцет вътре, след което кипнете водата.

Банята

Залейте петната от варовик по плочките, изсипете оцет в тоалетната и изчакайте малко, след което почистете с четка. Ще ви са необходими много по-малко усилия от ваша страна, а ефектът ще е много по-добър. Оцетът ще направи плочките в банята ви блестящи, както и хромираните повърхности, а също и керамиката. Освен това ще премахне миризмата на влага и мухъл. Изсипете оцет и в сифона, за да почистите канала и да премахнете лошата миризма.

Вижте още:  Полезни съвети за чиста баня >>>

03.04.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 неща, които да почистите с оцет".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Какво държите на нощното шкафче?

ИГРА: Какво държите на нощното шкафче?

Тази седмица ни е любопитно да разберем какво държите на нощното шкафче. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата “Подсъзнанието може всичко” на Джон Кехоу от изд. Инфодар.

ИГРА: Как изглежда тоалетката ви?

ИГРА: Как изглежда тоалетката ви?

Тази седмица ви питаме как изглежда тоалетката ви. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата “Girl code”.

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

Тази седмица ви питаме дали имате домашни любимци и какви бели правят у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Шести патрул" на Сергей Лукяненко.