Трикове за кухненската мивка

0 коментара0/5

Мивката е едно от местата у дома, около което се трупат най-много бактерии. Често, заради дребни и застояли хранителни остатъци около канала, мивката излъчва неприятна миризма. Предлагаме ви няколко трика за кухненската мивка.

Трикове за кухненската мивка

Мивката ще заблести, ако я почистите с каша от топла вода и сода бикарбонат. Оставяте сместа да подейства около 10-тина минути и накрая изплаквате. За блясък може да използвате и кърпа, на която сте капнали няколко капки ябълков оцет.

Вижте също: 6 съвета за мебелите от дърво

Отлично абразивно средство за почистване на кухненската мивка е утайката от кафе. На първо място тя отстранява полепнали хранителни остатъци и мазни петна. Освен това остава приятен аромат. След като натъркате хубаво мивката с утайката от кафе, изплаквате с хладка вода и попивате с гъба.

Петна от варовик и мътна вода по кухненската мивка изчезват, ако ги минете с гъба, напоена в лавандулов спирт.

Идеално почистващо средство за кухненската мивка е сместа от прах за пране, смесен с 2с.л. белина. Намазвате вътрешността на мивката с получения препарат и оставяте да подейства 1 час. Накрая изплаквате с гореща вода.

Вижте също: Как да се справите с домашния прах

Резен от половин лимон върху канала на кухненската мивка гони лошите миризми. Сменяйте на 2-3 дни.

Ако мивката ви се е запушила и нямате препарат под ръка, използвайте мляно кафе. Изсипете няколко супени лъжици в канала и след няколко минути залейте с 4 литра гореща вода. Мляното кафе се използва за по-безобидни налепи в канала. За по-упорити сипете в мивката 1 кафена чаша сода бикарбонат, а след нея 1 кафена чаша оцет. Изчакайте 15мин. и полейте с гореща вода. След малко повторете процедурата.

След като сте почистили кухненската мивка, полирайте с мека кърпа, натопена в газирана вода.

05.03.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Трикове за кухненската мивка".

Още от "Дом"

Хитри съвети как да почистим уредите

Хитри съвети как да почистим уредите

Независимо колко добра домакиня сте, електрическите уреди у дома винаги могат да ви изненадат с някое петно или да изправят търпението и уменията ви на изпитание, като откажат да блеснат като нови. Вижте хитри съвети за почистване на уредите вкъщи.

7 грешки, които допускаме при почистване на техника

7 грешки, които допускаме при почистване на техника

В днешно време, електронните устройства са най-използваните вещи в ежедневието ни. Все пак колко часа от денонощието не използвате компютъра, таблета или смартфона си? Но почистването им често бива подценявано, а грешките, които допускаме остават неосъзнати. Вижте, кои са най-честите от тях: