Трикове за кухненската мивка

0 коментара0/5

Мивката е едно от местата у дома, около което се трупат най-много бактерии. Често, заради дребни и застояли хранителни остатъци около канала, мивката излъчва неприятна миризма. Предлагаме ви няколко трика за кухненската мивка.

Трикове за кухненската мивка

Мивката ще заблести, ако я почистите с каша от топла вода и сода бикарбонат. Оставяте сместа да подейства около 10-тина минути и накрая изплаквате. За блясък може да използвате и кърпа, на която сте капнали няколко капки ябълков оцет.

Вижте също: 6 съвета за мебелите от дърво

Отлично абразивно средство за почистване на кухненската мивка е утайката от кафе. На първо място тя отстранява полепнали хранителни остатъци и мазни петна. Освен това остава приятен аромат. След като натъркате хубаво мивката с утайката от кафе, изплаквате с хладка вода и попивате с гъба.

Петна от варовик и мътна вода по кухненската мивка изчезват, ако ги минете с гъба, напоена в лавандулов спирт.

Идеално почистващо средство за кухненската мивка е сместа от прах за пране, смесен с 2с.л. белина. Намазвате вътрешността на мивката с получения препарат и оставяте да подейства 1 час. Накрая изплаквате с гореща вода.

Вижте също: Как да се справите с домашния прах

Резен от половин лимон върху канала на кухненската мивка гони лошите миризми. Сменяйте на 2-3 дни.

Ако мивката ви се е запушила и нямате препарат под ръка, използвайте мляно кафе. Изсипете няколко супени лъжици в канала и след няколко минути залейте с 4 литра гореща вода. Мляното кафе се използва за по-безобидни налепи в канала. За по-упорити сипете в мивката 1 кафена чаша сода бикарбонат, а след нея 1 кафена чаша оцет. Изчакайте 15мин. и полейте с гореща вода. След малко повторете процедурата.

След като сте почистили кухненската мивка, полирайте с мека кърпа, натопена в газирана вода.

05.03.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Трикове за кухненската мивка".

Още от "Дом"

Весели празници!

Весели празници!

Домът е украсен, подаръците са опаковани, елхата блести - всичко вкъщи е готово да посрещне Коледа. Остава да си пожелаем весели празници!

10 интериорни грешки, които допускате у дома (част 1)

10 интериорни грешки, които допускате у дома (част 1)

Колкото и да се стараем да поддържаме дома подреден и стилен, има навици, които несъзнателно имаме и които пречат да бъде постигнат перфектният дизайн. Вижте, кои са най-честите грешки, които допускаме в домашният интериор:

Скандинавски стил – правила и съвети

Скандинавски стил – правила и съвети

Скандинавският стил е сред най-актуалните стилове в интериорния дизайн през последните няколко години. Причината е, че комбинира характерния облик на новото и уютното излъчване на старото. Предлагаме ви някои правила и съвети за дом в скандинавски стил.