Полезни съвети за чиста баня

2 коментара0/5

Банята е едно от местата у дома, където се събират най-много бактерии и микроби. Ето защо за нейното почистване трябва да се полагат повече грижи. Предлагаме ви няколко полезни съвета за чиста баня!

Полезни съвети за чиста баня

Щандовете по магазините са претрупани от силни почистващи препарати, които помагат на домакините в грижите за банята. Понякога обаче може да се възползвате и от "бабините" методи- също толкова ефикасни, а и в много случаи доста икономични.

Душ кабината ще блесне, ако я напръскате със смес от оцет и вода в съотношение 1:1. Минете с четка или гъба и оставете да престои 30мин., докато подейства. Накрая изплакнете с вода.

Плочките в банята ще лъснат, ако към водата, с която ги миете, прибавите няколко капки амоняк.

Чашата, в която стоят четките за зъби, често придобива неприятни утайки и отблъскващ цвят. Ще я почистите най-лесно, ако в нея сипете 1с.л. сол и малко топла вода. Оставете за известно време да престои и накрая изплакнете. Ефектът е видим!

Ако гъбата за баня ви изглежда леко износена, накиснете я за една нощ в разтвор, приготвен от 1с.л. сол и равни части оцет и вода. На сутринта ще е като нова.

За да не се запотява огледалото от изпаренията при къпане, пълнете мивката под него със студена вода. В случай, че нямате такава възможност, запотено огледало се бърше най-лесно с найлонов чорап.

И тъй като някои от почистващите съставки имат отблъскващ аромат, завършете почистването на банята с нейното ароматизиране. В купичка сложете няколко резена лимон и я оставете за известно време в банята, за да прогони неприятните ухания.

27.02.2013/ Христина Спасова

2 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 27.02.2013, 15:40 ч.

Хахахахаха .. А това за огледалото как да го коментираме?! :Д :Х Ужас. Представям си да вляза в баня и да ме лъхне аромат на оцет. :Х

Виж всички коментари за "Полезни съвети за чиста баня".

Още от "Дом"

Коледа в червено

Коледа в червено

Ако се чудите в какъв цвят да украсите дома за Коледа, заложете на червеното. Класически, празничен, весел – червеният цвят прави Коледата по-пъстра и емоционална.

7 предимства на малкото жилище

7 предимства на малкото жилище

Много хора си мечтаят за голям и просторен дом, без да оценяват предимствата на уютното малко жилище, което обитават. Вижте 7 причини, с които малкото жилище е по-добро от голямото.

12-те най-чести грешки в декора

12-те най-чести грешки в декора

В стремежа си да превърнем дома в уютно и приветливо място, понякога може да пресилим нещата и да постигнем обратен ефект. Вижте 12-те най-чести грешки в декора на дома и как да ги избегнете.