Нестандартни цветове за коледна украса

0 коментара0/5

Свикнали сме да виждаме коледната украса в традиционни празнични нюанси – червено, зелено, синьо, сребърно, златно. Но ако искате да разнообразите цветната палитра, то вижте тези 4 варианта за нестандартни цветове за коледна украса.

Нестандартни цветове за коледна украса

Коледа в сиво

Коледа в сиво първоначално звучи скучно, обикновено и твърде сдържано. Но заради близостта на сивото до сребристия цвят, това е един добър избор за водещ нюанс в празничната украса.

Освен, че стои стилно и не дразни окото, колкото другите ярки, типично коледни цветове, сивият цвят в коледната украса може да бъде съчетан с червено и да създава същото празнично усещане, както всяка друга популярна коледна комбинация. Има и бонус – сивият цвят в коледната украса пасва на скандинавския стил в декора на дома.

Коледа в черно

Черният цвят никак не се вписва в празничния дух на Коледа, но напоследък започнаха да се прокрадват идеи за декор на дома за празниците именно с този класически цвят.

Вярно е, че стои странно, но пък ако се комбинира със златно, с бяло или с червено и ако е в умерени количества, тогава може да се превърне в интересен акцент в празничния декор. Може да го използвате, ако сте почитатели на минималистичния стил в интериора.

Коледа в лилаво

Коледа в лилаво е цветно и свежо предложение за празнична украса. За предпочитание са люляковите и патладжанените нюанси. Украсете тъмнозелените клони на елхата с играчки и панделки в лилаво или пък направете ефектен венец за входната врата от лилави топки за елха.

Лилавият цвят в коледната украса е малко по-взискателен, затова може да го комбинирате само със зелено, сребърно или бяло.

Коледа в розово

За някои Коледа в розово идва малко прекалено, може би твърде женствено или дори кичозно. Но пък розовата украса определено внася колорит и е нещо, което няма да срещнете във всеки дом. Освен това розовата празнична украса е подходящ избор, ако сте почитатели на винтидж стила. Може да комбинирате розовия коледен декор с цветове като сребърно, златно, бяло или пастелни нюанси на синьото.

Ако пък си падате по традиционните коледни цветове, тогава вижте:

08.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Нестандартни цветове за коледна украса".

Още от "Дом"

Перфектност във всеки детайл на дома

Перфектност във всеки детайл на дома

За модерния човек, който е погълнат от забързаното ежедневие, е изключително важно да се чувства уютно, когато се прибере вечер у дома.

Коледа в златно

Коледа в златно

Ако искате по-тържествена и бляскава украса за Коледа, тогава непременно трябва да декорирате дом за празниците в златисти нюанси. Коледа в златно – с усещане за празничност и лукс.

9 неща, които да държите далеч от кухнята

9 неща, които да държите далеч от кухнята

Кухнята е сърцето на всяка къща. Ето защо се стараем да я поддържаме възможно най-чиста и подредена. На практика обаче именно в кухнята често се натрупват вещи, чието място не е там, създавайки хаос и мръсотия. Ето кои са най-често срещаните предмети в кухнята, чието място не бива да е там: