Нестандартни цветове за коледна украса

0 коментара0/5

Свикнали сме да виждаме коледната украса в традиционни празнични нюанси – червено, зелено, синьо, сребърно, златно. Но ако искате да разнообразите цветната палитра, то вижте тези 4 варианта за нестандартни цветове за коледна украса.

Нестандартни цветове за коледна украса

Коледа в сиво

Коледа в сиво първоначално звучи скучно, обикновено и твърде сдържано. Но заради близостта на сивото до сребристия цвят, това е един добър избор за водещ нюанс в празничната украса.

Освен, че стои стилно и не дразни окото, колкото другите ярки, типично коледни цветове, сивият цвят в коледната украса може да бъде съчетан с червено и да създава същото празнично усещане, както всяка друга популярна коледна комбинация. Има и бонус – сивият цвят в коледната украса пасва на скандинавския стил в декора на дома.

Коледа в черно

Черният цвят никак не се вписва в празничния дух на Коледа, но напоследък започнаха да се прокрадват идеи за декор на дома за празниците именно с този класически цвят.

Вярно е, че стои странно, но пък ако се комбинира със златно, с бяло или с червено и ако е в умерени количества, тогава може да се превърне в интересен акцент в празничния декор. Може да го използвате, ако сте почитатели на минималистичния стил в интериора.

Коледа в лилаво

Коледа в лилаво е цветно и свежо предложение за празнична украса. За предпочитание са люляковите и патладжанените нюанси. Украсете тъмнозелените клони на елхата с играчки и панделки в лилаво или пък направете ефектен венец за входната врата от лилави топки за елха.

Лилавият цвят в коледната украса е малко по-взискателен, затова може да го комбинирате само със зелено, сребърно или бяло.

Коледа в розово

За някои Коледа в розово идва малко прекалено, може би твърде женствено или дори кичозно. Но пък розовата украса определено внася колорит и е нещо, което няма да срещнете във всеки дом. Освен това розовата празнична украса е подходящ избор, ако сте почитатели на винтидж стила. Може да комбинирате розовия коледен декор с цветове като сребърно, златно, бяло или пастелни нюанси на синьото.

Ако пък си падате по традиционните коледни цветове, тогава вижте:

08.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Нестандартни цветове за коледна украса".

Още от "Дом"

7-те принципа на интериорния дизайн

7-те принципа на интериорния дизайн

Разберете кои са принципите на интериорния дизайн, с помощта на които ще създадете красив интериор, които да съперничи дори с тези на професионалистите. Ето и кои са тези 7 важни неща, които да не забравяте:

Как да се справите с домашния прах?

Как да се справите с домашния прах?

Домашният прах е враг на много домакини. Понякога дори редовното почистване на дома не е достатъчно, за да се справят с неговото присъствие. Предлагаме ви някои съвети, с които да ограничите появата на домашен прах вкъщи.

5 елемента на модерната баня

5 елемента на модерната баня

Анализирайте тенденциите в декора на дома, избрахме 5 задължителни елемента, които всяка дизайнерска баня притежава. Вижда от какво се нуждаете, за да се сдобиете с модерна баня.