Лакът за нокти - скритото оръжие на помощ в домакинството

0 коментара0/5

Лакът за нокти може много повече от това да разкраси ръцете ви и да спре бримка на чоропогащника. Открийте как можете да използвате неговата сила в домакинството:

Лакът за нокти - скритото оръжие на помощ в домакинството
 © istockphoto.com

Служи като лепило за мрежата на прозореца

Образуването на дупки в мрежата срещу насекоми може да доведе до появата на нежелани гости в дома ви. Това обаче не означава, че незабавно трябва да я замените с нова. Вместо това вземете безцветен лак и намажете от двете страни, за да закрепите здраво мрежата. Важно е разбира се да отбележим, че това е само временно решение на проблема.

„Запечатва“ на място винтове

Боядисването на винтчета с безцветен лак за нокти ги „запечатва“ на място. Този трик може да се използва както за винтчета на очила, така и за всяка друга вещ или мебел. Ако винтът се е разхлабил можете да нанесете лак и върху резбите и около него преди да го завиете отново, за да постигнете максимална здравина.

8 неща в дома, които ви правят нещастни >>>

Поправя счупени керамични плочки

В повечето случаи на счупване, керамичните и порцеланови плочки се нуждаят от професионални средства, за да бъдат поправени. Въпреки това, ако разполагате с малки отчупени парчета или пукната плочка, можете да я фиксирате с помощта на лак за нокти. За оптимален резултат първо почистете плочката със сапун и вода и след това нанесете слой лак с безцветен или съответстващ цвят. Нанесете толкова слоеве, колко са необходими за да заличат щетите. За пукнатини преди да нанесете лака, запълнете дупчиците с епоксилна смола.

Предотвратява появата на ръжда

Вероятно сте чували и изпробвали боядисването на метални бижута с безцветен лак, за да се предотврати тяхното ръждясване и отделяне на боя. Освен това лакът за нокти може да предпази всяка друга метална вещ от ръжда – кутиите за съхранение, малки кошчета за отпадъци, които са разположени около мивката в кухнята или в банята, където влагата е най-големия им враг. Боядисването на дъното на тези вещи с безцветен лак ще ви помогне да държите ръждата далеч от дома.

Нещата, които пренебрегвате по време на чистене >>>

Временно поправя счупено стъкло

Ако имате спукан прозорец или друга стъклена повърхност можете да предотвратите по-големи щети като използвате лак за нокти. Това е временно решение и евентулно ще се наложи да смените счупения панел или част с нова. До тогава обаче лакът за нокти може да бъде вашия спасител. Облепете страните около спуканата част с безцветно опаковъчно тиксо, а пукнатините запълнете с тънък слой лак. 

10.05.2017/Боряна Харлова

Още от "Дом"

5-те грешки, които вероятно допускате при чистене с прахосмукачка

5-те грешки, които вероятно допускате при чистене с прахосмукачка

Всяка жена има особена връзка със своята прахосмукачка. Обичаме да виждаме къщата чиста, но процесът, които предшества, не е от най-любимите ни занимания и изисква време и усилия. Всъщност при чистенето с прахосмукачка трябва да се прилага определена стратегия. Вижте, кои са 5-те грешки, които вероятно допускате при чистенето с прахосмукачка. Уверяваме ви, че ако ги избягвате ще чистите по-бързо и ефективно.

Есенен декор за балкона

Есенен декор за балкона

Пренесете есенната магия навсякъде вкъщи – дори на балкона, в градината или пред входната врата, за да стане домът ви по-уютен и цветен. Предлагаме ви няколко лесни идеи за есенен декор за балкона.

Как жилището под наем да изглежда като ваше собствено?

Как жилището под наем да изглежда като ваше собствено?

Много хора нямат възможност да си позволят собствен дом, затова избират жилището под наем. Но как да направиш едно чуждо жилище да изглежда уютно и да не напомня, че си в него временно? Как да направите жилището под наем да изглежда като ваше собствено?