Крайбрежен стил за дома

0 коментара0/5

Морско, свежо, лятно – такова настроение ще внесе крайбрежният стил в дома ви. Вижте нашите идеи и полезни съвети, за да обзаведете и декорирате дома си в крайбрежен стил.

Крайбрежен стил за дома

Особености на крайбрежния стил

Сред предимствата на крайбрежния стил са фактът, че няма да ви струва толкова скъпо в сравнение с други, че създава уют и че лесно може да се промени така, че когато летният сезон отмине, да не губи своят актуалност.

Крайбрежният стил е успокояващ, приятен, в същото време свеж и зареждащ с положителна енергия и морски спомени. Целта е да се създаде атмосфера, в която да се отпуснете и да си почивате. Важно за крайбрежният стил е домът да бъде светъл и просторен, затова често жилището разполага с големи прозорци. Естествената светлина е приоритет.

Цветовете на крайбрежния стил също са приятни за окото, ненатрапчиви и елегантни. В повечето случаи покриват цветната палитра, характерна за морето – нюансите на синьото, бежовото, но може да добавите също бананово жълто, коралово, бледозелено. Най-често крайбрежният стил залага на бели стени и цветно обзавеждане, така че въпросните тонове да изпъкнат на неутралния фон. Другият вариант е да изберете бежово за фон и да комбинирате с декор в по-ярък цвят.

Вижте също: Дом в тропически стил

Добави описание

Декор и обзавеждане в крайбрежен стил

Когато говорим за обзавеждане на дома в крайбрежен стил, тогава имайте предвид, че се търси светло дърво, стъкло и мебели от естествени материали като бамбук и ратан. Целта е да се създаде връзка с природата, като в същото време помещението се запазва просторно (това става с помощта на по-бледите нюанси на дървото и прозрачността на стъклото). Подовата настилка е предимно ламиниран паркет, но може да се използва и теракота.

Вижте също: Скандинавски стил - правила и съвети

Добави описание

Крейбрежният стил залага много на домашния текстил. Използват се по-тънки килими и пътеки, с които жилището става по-уютно. За масата покривката бива изместена от тишлайфер или текстилни подложки за хранене. Столовете често са покрити с меки възглавници, а меката мебел в хола може да се облече с подходящи калъфи. Пердетата също са по-рядко срещани за сметка на щорите – тим римски, бамбукови или от светъл плат.

Вижте също: Индустриален стил - да или не

Характерно за крайбрежния стил е във всяка стая да има някакъв спомен от морето. Това може да са декоративни миди и рапани, подредени на един от рафтовете на секцията. Или пък ръчно сглобени макети на кораби, събрана колекция на миди в буркан, ефектна рамка в морски стил, рисунка на крайбрежна ивица и т.н.

Добави описание

Когато летният сезон отмине, може да приберете декоративните елементи в кашон, да махнете калъфите от мебелите и така да ви останат само нежните цветове на крайбрежния стил, които да използвате като фон за следващия си проект.

04.08.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Крайбрежен стил за дома".

Още от "Дом"

Как да изберем идеалния матрак - съвети и идеи

Как да изберем идеалния матрак - съвети и идеи

Кои са характеристиките, на които трябва да обърнете внимание, когато решите да смените матрака си с нов:

Кошмарните тапицерии - как да се справим

Кошмарните тапицерии - как да се справим

Без значение от какъв материал са тапицираните ви мебели – кадифе, кожа, микрофибър, замърсяванията по-тях са едни от най-упоритите и трудни за премахване. Не се отчайвайте, защото има решение и за най-упоритите петна. Това, което ви е необходимо е търпение и желание. Е, да запретваме ръкави и заедно да се захващаме за работа:

Идеи за малкия килер

Идеи за малкия килер

Почти всяко по-ново жилище разполага с малък килер, в който може да се съхраняват различни домакински принадлежности. Как да оползотворите максимално пространството на малкия килер и за какво може да го ползвате?