Коледа в зелено

0 коментара0/5

В случай, че още имате колебания на какъв декор да заложите за предстоящите празници, изберете Коледа в зелено. Зеленият цвят ще освежи дома, като постави акцент върху връзката с природата.

Коледа в зелено

Защо да изберете Коледа в зелено? Зеленият цвят, подобно на червения, е един от символите на празника, защото се смята за цвят на надеждата, растежа, на живота като цяло. Много от традиционните украси за Коледа са в зелено и червено, затова комбинацията е толкова популярна по света. Зеленият цвят има свежо излъчване, стои естествено и непринудено и набляга на връзката между човека и природата, затова е предпочитан от еколози и природолюбители.

Вижте също: Коледа в сребърно

По желание може да използвате зеленото като основен цвят в декора за Коледа, като съчетаете негови по-тъмни (борови) нюанси с някои по-светли (тревистозелено). Другият, по-често срещан вариант, е да комбинирате цвета с класическо червено, със сребристо, по-рядко със златно. Особена стила е комбинацията между зелено и кафяво, а ако искате да сте по-нестандартни и различни, изберете съчетанието от цвят лайм и тюркоаз, която е особено модерна през последните една-две Коледи.

Добави описание

Вижте също: Коледа в синьо

Да декорирате дома за Коледа в зелено е изключително лесно и икономично, защото природата е ваш съюзник. Достатъчно е да сложите няколко елхови клонки във вазата в хола, да се придържате към по-изчистена украса за елхата и да декорирате входната врата със зелен венец.

Вижте също: Коледа в червено

Използвайте няколко шишарки, в които сте вплели прежда или помпончета в зелено, или ги поставете в дълбока стъклена купа заедно с небрежно навита панделка в зелено.

До елхата направете малка кула от подаръци, които сте опаковали в зелена хартия и кафява панделка. За да различите детските подаръци от тези на възрастните, нарисувайте върху тях и няколко снежинки.

19.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледа в зелено".

Още от "Дом"

Съвети за пролетно почистване

Съвети за пролетно почистване

Времето за пролетно почистване наближава. Колкото и неприятно да е заниманието, то е необходимо на дома, за да го прочисти от бактерии, да го зареди с енергия и да го подготви за новия сезон. Предлагаме ви топ съвети за пролетно почистване!

12-те най-чести грешки в декора

12-те най-чести грешки в декора

В стремежа си да превърнем дома в уютно и приветливо място, понякога може да пресилим нещата и да постигнем обратен ефект. Вижте 12-те най-чести грешки в декора на дома и как да ги избегнете.

Как да изберем подходящ килим

Как да изберем подходящ килим

Изборът на килим е от изключителна важност за цялостното усещане в интериора на едно помещение.