Коледа в скандинавски стил

0 коментара0/5

Напоследък тенденциите при празничната украса се влияят и от стиловете в интериора. И тъй като скандинавският стил е сред най-актуалните, предлагаме ви няколко полезни идеи и съвети как да украсите за Коледа в духа на Скандинавия.

Коледа в скандинавски стил
Коледа в скандинавски стил © istockphotos

Коледната украса в скандинавски стил бързо става любима на много домове. Причината е, че е по-семпла и изчистена, а в същото време създава уют и настроение. Отличава се с това, че използва по-малко цветове в декора за сметка на разнообразие от природосъобразни материали за изработката на декорациите. В скандинавската коледна украса важно условие е естественото излъчване, връзката с природата и ефектът на детайлите.

Добави описание

Елхата обикновено е по-разкроена в долната си част и с не толкова гъсто разположени клони, така че дръвчето да позволява лесно и безпроблемно отрупване с коледни играчки. Самите украшения пък са изработени предимно от плат или дърво, макар че се срещат и традиционни стъклени орнаменти. Играчките от прежда също са сред популярните решения за оригинална украса.

Цветовете в скандинавската Коледа са ограничен брой. Зеленото идва от естествените клонки, които красят дома. Декорациите са предимно в комбинация от червено и бяло. Тъй като скандинавският интериорен стил използва много неутрални цветове като черно и сиво, те също попадат в гамата от коледни нюанси, но за повече празничност обикновено са заменени от сребърното.

В скандинавската коледна украса присъстват много украшения и декорации с естествени природни елементи. Например шишарки, канелени пръчици, елхови клонки, имел, канап, сноп от дървени клони. 

Светлината заема специално място в коледната украса от скандинавието. Традиционните лампички са задължително едноцветни - в бяла или жълта светлина. По прозорците пък е хубаво да има оригинални свещници с по няколко високи свещи или стъклени фенери.

Какво мислите за скандинавската коледна украса?

07.12.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледа в скандинавски стил".

Още от "Дом"

Коледна атмосфера у дома

Коледна атмосфера у дома

Коледната атмосфера у дома не се свежда само до украсата и подаръците под елхата. Коледната атмосфера у дома е чувство, емоция, пламък, който вие трябва да разпалвате с усмивка и празнично настроение!

10 хитри съвета за чист дом

10 хитри съвета за чист дом

Голямото есенно почистване определено не е най-любимият начин на една жена за прекарване на свободното време, затова колкото по-кратко и безпроблемно е то, толкова по-добре. Предлагаме ви 10 хитри съвета за чист дом.

Дом в кафяво

Дом в кафяво

Кафявият цвят често е подценяван от собствениците на жилище, а всъщност той е добър вариант на неутрал с характер, който да предаде особено излъчване на вашия дом. Дом в кафяво – ето какво трябва да знаете.