Коледа в скандинавски стил

0 коментара0/5

Напоследък тенденциите при празничната украса се влияят и от стиловете в интериора. И тъй като скандинавският стил е сред най-актуалните, предлагаме ви няколко полезни идеи и съвети как да украсите за Коледа в духа на Скандинавия.

Коледа в скандинавски стил
Коледа в скандинавски стил © istockphotos

Коледната украса в скандинавски стил бързо става любима на много домове. Причината е, че е по-семпла и изчистена, а в същото време създава уют и настроение. Отличава се с това, че използва по-малко цветове в декора за сметка на разнообразие от природосъобразни материали за изработката на декорациите. В скандинавската коледна украса важно условие е естественото излъчване, връзката с природата и ефектът на детайлите.

Добави описание

Елхата обикновено е по-разкроена в долната си част и с не толкова гъсто разположени клони, така че дръвчето да позволява лесно и безпроблемно отрупване с коледни играчки. Самите украшения пък са изработени предимно от плат или дърво, макар че се срещат и традиционни стъклени орнаменти. Играчките от прежда също са сред популярните решения за оригинална украса.

Цветовете в скандинавската Коледа са ограничен брой. Зеленото идва от естествените клонки, които красят дома. Декорациите са предимно в комбинация от червено и бяло. Тъй като скандинавският интериорен стил използва много неутрални цветове като черно и сиво, те също попадат в гамата от коледни нюанси, но за повече празничност обикновено са заменени от сребърното.

В скандинавската коледна украса присъстват много украшения и декорации с естествени природни елементи. Например шишарки, канелени пръчици, елхови клонки, имел, канап, сноп от дървени клони. 

Светлината заема специално място в коледната украса от скандинавието. Традиционните лампички са задължително едноцветни - в бяла или жълта светлина. По прозорците пък е хубаво да има оригинални свещници с по няколко високи свещи или стъклени фенери.

Какво мислите за скандинавската коледна украса?

07.12.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледа в скандинавски стил".

Още от "Дом"

Домашен текстил за повече уют

Домашен текстил за повече уют

С подходящия домашен текстил жилището става по-пъстро и уютно, а декорът придобива съвсем различен облик. От килима до завесите – в домашния текстил всеки елемент е от значение.

Скоростно оръжие срещу петната

Скоростно оръжие срещу петната

С вече настъпилата есен петната по дрешките на децата ни стават все повече и повече. Заради лошото време, праха и калта, облеклата им все са мръсни, а коша – все пълен.

7 стъпки на есенното почистване

7 стъпки на есенното почистване

Краят на септември и началото на октомври са подходящо време за есенно почистване, освен ако вече не сте го направили. Вижте 7 стъпки, които включва есенното почистване.