Коледа в синьо

0 коментара0/5

Преди време да декорирате дома за Коледа в синьо се смяташе за нестандартно и дръзко решение. Днес синият цвят е един от най-срещаните, когато става дума за зимна празнична украса.

Коледа в синьо

Синият цвят е благороднически, аристократичен, има характерно излъчване и рядко остава незабелязан. Ето защо напоследък е един от най-използваните за празничен декор. Освен това синьото навява асоциации за зимна приказка и снежни приключения, особено когато е комбинирано с украса в бяло.

По желание може да използвате само синьо за декор за Коледа, като съчетаете два близки нюанса. Друга често срещана комбинация е между синия цвят и сребристите оттенъци. По-рядко, но не по-малко актуално, е съчетанието между зелено и синьо.

Вижте също: Коледа в червено

Добави описание

Измайсторете си малка декоративна елха за коледен декор в хола или кухнята. Направете си конус от картон и го „опаковайте“ в син филц или в синя подаръчна хартия. Ако сте се спрели на варианта с платове, конци и прежди, може да добавите и няколко копчета за украса на мини елхата.

Вижте също: Коледа в сребърно

Във висока стъклена ваза поставете различни по големина топки за елха в синьо и сребристо. Използвайте вазата като акцент на празничната трапеза. На входната врата закачете венец от сини панделки и шишарки, а на някоя ъглова масичка може да подредите бутилки вино, „облечени“ в ръкав от син плетен пуловер и с панделка, завързана за гърлото.

За финал украсете коледната елха основно със сини орнаменти и напръскайте връхчетата на дръвчето с изкуствен сняг.

18.12.2013/ Христина Спасова

Всичко за Kоледа на едно място!

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледа в синьо".

Още от "Дом"

Идеи за азиатски декор

Идеи за азиатски декор

Азиатският стил за декор на дома е избор, който ще внесе едновременно екзотика и хармония вкъщи. В зависимост от това коя негова вариация изберете, ще сте по-свързани с мистиката на Ориента или с магията на Китай.

Мебели за малък дом

Мебели за малък дом

Малкият дом е уютен и симпатичен, а с правилното обзавеждане и подходящия декор може да бъде и много удобен. Вижте как да изберете най-добрите мебели за малък дом.

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома е мястото, от което ръководите бизнеса и сметките си, където сте разположили компютъра си и където прекарвате определено време от ежедневието си. Ето защо работното кътче у дома трябва да е удобно, достъпно и практично.