Коледа в червено

0 коментара0/5

Ако се чудите в какъв цвят да украсите дома за Коледа, заложете на червеното. Класически, празничен, весел – червеният цвят прави Коледата по-пъстра и емоционална.

Коледа в червено

Защо да изберете червения цвят като водещ в празничната декорация за Коледа? Защото тази боичка от палитрата отговаря както на религиозните обичаи, така и на светските. Червеният цвят е един от символите на Коледа, защото се асоциира със саможертвата на Христос и кръвта, която е пролял. Освен това червеното излъчва празничност, създава настроение, носи радост и усмивки.

Може да използвате червеният цвят като основен и единствен в празничната декорация, или се спрете на комбинация между  червено и златно, червено и бяло или червено и зелено. При първия вариант украсата изглежда по-тържествена, при втория – червеното изпъква по-силно, а третото съчетание е класическо за празника.

По-сръчните могат да оплетат червени коледни чорапи, които да напълнят с коледни играчки, клонки от елха или подаръчета от картон. На вратата може да закачите червен празничен венец – използвайте червени рози, коледна звезда, ардизия, нертера.

Добави описание

„Облечете“ декоративните възглавници в червени калъфки, завържете ги с панделка като подаръци и ги разхвърлете по дивана.

На масата сложете купа с червени коледни топки и чаша, пълна с близалки-бастунчета. За романтична атмосфера добавете червени свещи, завързани с бяла или златна панделка.

16.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледа в червено".

Още от "Дом"

Кошмарите на една домакиня

Кошмарите на една домакиня

Всяка домакиня изпада в ужас, когато види, че нещо застрашава дома й – мястото, за което тя полага толкова много усилия, за да изглежда то като в представите й. Кои са кошмарите на домакинята и как да се справи тя с тях?

Светлината като участник в декорацията

Светлината като участник в декорацията

Какво е светлината? Ренесансовите творци са я асоциирали с живот, тълкувателите на Библията - с Господ, а ние сме я приели за даденост.

5 коледни декорации, без които домът не може

5 коледни декорации, без които домът не може

Дори да не сте от най-големите почитатели на Коледа и да не обичате пищните украси вкъщи, има няколко елемента, които се срещат във всеки дом по празниците. Вижте 5 коледни декорации, без които домът не може.