Кои са тенденции в интериора за 2017 година?

0 коментара0/5

Тенденциите в интериорния дизайн за 2017 година са ориентирани в посока устойчивост и практичност. Материалите и цветове, които са модерни са вдъхновени от природата и излъчват спокойствие и топлина. Ето и кои ще бъдат главни действащи лица в интериора:

Tенденции в интериора за 2017 година
Tенденции в интериора за 2017 година © Сн.: Pinterest

Материали

Коркът е стилен материал, които използван за облицоване на стените добавя текстура и изолира пространството от шум и студ – предимство, което е много удобно за големите жилищни блокове с тънки стени.

Добави описание

Освен като материал за облицоване на стените в дома, върху която лесно магат да се закрепват списъци със задачи и снимки, коркът може да присъства в интериора ви тази година под формата на холна маса или масивна табуретка.

Друг много модерен материал, който освен за подова настилка ще бъде актуален и за декориране на стените в дома е теракота.

Добави описание

Подходящ за подчертаване на индивидуалността на пространството, този материал ще бъде най-актуален с матово покритие. В цветово отношение се залага на топлите земни нюанси от палитрата на червеното, оранжевото и жълтото. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Добави описание

Вдъхновени от природата и естествените материали, интериорните дизайнери ни предлагат да заменим фабричните мебели в дома си с такива, които са направени от необработен материал. Дървото в този смисъл предлага най-голяма свобода и възможност за експерименти. Без значение дали става въпрос за маса от стеблото или стол от дънера му,  в основата стои идеята за внасяне на дивата природа в интериора.

Използването на традиционни материали по необичаен начин е много актуално през 2017 г.

Смелите експерименти се отнасят основно за смесването например на мрамор, дърво и керамика  при обзавеждането на банята.

Цветове

Вдъхновени от стремежа да  създадат осезаема среда актуалните земни нюанси в интериора –  кафяви, зелени, жълти и червени цветове внасят хармония чрез своите фини пастелни и меки неутрални нюанси, имащи за цел да формират уютно пространство подходящо за релакс.

Добави описание

Към бежови цветове се добавя нотка сиво, което ги прави по-гъвкави и лесни за комбиниране. Земните нюанси, които имитират глина, дърво и камък са все така модерни.

Тактилността се постига чрез различни текстури като хартия, вълна, лен, растителни влакна.

Добави описание

Постмодернистката вълна продължава да бъде актуална в лицето на наситени и дръзки цветове като прасковено, лимоново жълто, синьо-зелено, които се съчетават с наслояване на различни материи, черно-бели графики и оптични илюзии.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Преди да боядисаме стените у дома - I част >>>

Добави описание

Мастилено сините нюанси се съчетават с метала като материал, за да създадат по сдържан декор, препратка към индустриалния стил. Тъмно сивото също е актуален цвят за тази година, като по-смелите и авантюристично настроени сред вас могат да заложат на този цвят за стените на спалнята или всекидневната. По-този начин се създава дълбочина на пространството и поле за експерименти при декорирането.

04.01.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кои са тенденции в интериора за 2017 година?".

Още от "Дом"

Молци и хлебарки у дома

Молци и хлебарки у дома

Войната с молци и хлебарки е кошмар на всяка домакиня. Веднъж появили се, те ще се превърнат в истинска напаст за уютното ви жилище. И ако не вземете спешни мерки за унищожаването им,  молците и хлебарките ще станат постоянни ваши съквартиранти.

Какво разкрива за вас подредбата на домашната библиотека?

Какво разкрива за вас подредбата на домашната библиотека?

Не само съдържанието на една книга може да разкрие какъв човек сте, но и начинът, по който ги съхранявате в дома си.

Samsung 3050

Хладилникът Samsung 3050 променя представите за удобство в кухнята

За всички дами, които имат високи изисквания към добрата храна и стилния дизайн, Samsung създаде хладилниците от висок клас от Серия 3050.