Кои са тенденции в интериора за 2017 година?

0 коментара0/5

Тенденциите в интериорния дизайн за 2017 година са ориентирани в посока устойчивост и практичност. Материалите и цветове, които са модерни са вдъхновени от природата и излъчват спокойствие и топлина. Ето и кои ще бъдат главни действащи лица в интериора:

Tенденции в интериора за 2017 година
Tенденции в интериора за 2017 година © Сн.: Pinterest

Материали

Коркът е стилен материал, които използван за облицоване на стените добавя текстура и изолира пространството от шум и студ – предимство, което е много удобно за големите жилищни блокове с тънки стени.

Добави описание

Освен като материал за облицоване на стените в дома, върху която лесно магат да се закрепват списъци със задачи и снимки, коркът може да присъства в интериора ви тази година под формата на холна маса или масивна табуретка.

Друг много модерен материал, който освен за подова настилка ще бъде актуален и за декориране на стените в дома е теракота.

Добави описание

Подходящ за подчертаване на индивидуалността на пространството, този материал ще бъде най-актуален с матово покритие. В цветово отношение се залага на топлите земни нюанси от палитрата на червеното, оранжевото и жълтото. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Добави описание

Вдъхновени от природата и естествените материали, интериорните дизайнери ни предлагат да заменим фабричните мебели в дома си с такива, които са направени от необработен материал. Дървото в този смисъл предлага най-голяма свобода и възможност за експерименти. Без значение дали става въпрос за маса от стеблото или стол от дънера му,  в основата стои идеята за внасяне на дивата природа в интериора.

Използването на традиционни материали по необичаен начин е много актуално през 2017 г.

Смелите експерименти се отнасят основно за смесването например на мрамор, дърво и керамика  при обзавеждането на банята.

Цветове

Вдъхновени от стремежа да  създадат осезаема среда актуалните земни нюанси в интериора –  кафяви, зелени, жълти и червени цветове внасят хармония чрез своите фини пастелни и меки неутрални нюанси, имащи за цел да формират уютно пространство подходящо за релакс.

Добави описание

Към бежови цветове се добавя нотка сиво, което ги прави по-гъвкави и лесни за комбиниране. Земните нюанси, които имитират глина, дърво и камък са все така модерни.

Тактилността се постига чрез различни текстури като хартия, вълна, лен, растителни влакна.

Добави описание

Постмодернистката вълна продължава да бъде актуална в лицето на наситени и дръзки цветове като прасковено, лимоново жълто, синьо-зелено, които се съчетават с наслояване на различни материи, черно-бели графики и оптични илюзии.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Преди да боядисаме стените у дома - I част >>>

Добави описание

Мастилено сините нюанси се съчетават с метала като материал, за да създадат по сдържан декор, препратка към индустриалния стил. Тъмно сивото също е актуален цвят за тази година, като по-смелите и авантюристично настроени сред вас могат да заложат на този цвят за стените на спалнята или всекидневната. По-този начин се създава дълбочина на пространството и поле за експерименти при декорирането.

04.01.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кои са тенденции в интериора за 2017 година?".

Още от "Дом"

Щори – другото лице на прозореца

Щори – другото лице на прозореца

Щорите не са само част от вътрешния интериор на дома. Щорите създават уют и завършеност на помещенията и осигуряват някаква неприкосновеност на личното пространство. Щорите са другото лице на прозореца.

Каталунски декор

Каталунски декор

Каталуния (или още Каталония) е област в днешна Испания с приятен средиземноморски климат и симпатични къщи с характерен за района каталунски декор.

Идеи и съвети за малката баня

Идеи и съвети за малката баня

Малката баня е често срещан проблем при обзавеждането и декора на жилището. Ето няколко полезни идеи и съвети как да се справите със скромните размери на малката баня.