Каква трябва да е банята през 2016?

1 коментар0/5

След като се спряхме на някои основни тенденции в интериора, е време да обърнем внимание и на банята. Вижте каква трябва да е банята през 2016-та.

Каква трябва да е банята през 2016?
Каква трябва да е банята през 2016? © istockphoto.com

Логично е, че не можем всяка година да преправяме банята си според тенденциите в интериора. Въпреки това можем да нанесем някои леки корекции в декора на банята – за разнообразие и модерност. Или пък, ако правим ремонт на банята, да се съобразим с някои от тенденциите в интериора. За щастие 2016-та се оказва годината на умереността – и в цветовете, и в декора. На преден план излизат естествените материали и неутралните цветове, допълнени от закачливи акценти в по-ярки тонове.

Ето каква трябва да е банята през 2016-та

  • Функционалност

Функционалност – не само дума, а цяла тенденция. Малките жилища набират популярност, което ни кара да търсим оригинални решения, за да събираме всичките си вещи на малка площ. Ако банята го позволява, като размер и разположение, добре е да поставите допълнителни шкафове и рафтове за съхранение на сапуни, хавлии, тоалетна хартия и т.н.

Каква трябва да е банята през 2016? Рафтове в банята, функционалност

  • Декор с метален блясък

Металните деко елементи са тенденция в интериора от няколко сезона и видимо нямат намерение да отстъпват и през 2016-та. Металният блясък ще присъства умерено и в банята тази година. Единствената разлика е, че актуални са не лъскавите повърхности, а матираните. Това определено е плюс, тъй като те са доста по-лесни за поддържане.

Баня 2016-металически блясък

фото: Pinterest/ Istockphoto.com/колаж: Rozali.com

На място, до което не достига струята на душа, поставете открити етажерки с метален блясък – борнз, мед, сребърно и златисто, според останалата част от банята.

На тях освен козметиката за баня, можете да поставите и  различни деко елементи и фигурки според въображението и вкуса си.

  • Дзен атмосфера

Превърнете банята в своето кътче за релаксация. Внасянето на дзен атмосферата в банята ще е една от тенденциите през 2016-та. Можете да направите това, като сложите ароматни свещи и растения в банята.

Научете повече по темата за Цветята в банята >>>

Подходящи също така са детайлите с флорални мотиви в меки цветове. Можете да експериментирате със стикери, постелки и хавлии.

Баня 2016 свещи релаксация

  • Големи огледала

Колкото по-голямо, толкова по-добре. Тази максима е в сила за огледалата в банята. Ако искате да сте в крак с тенденциите в интериора през 2016-та, сменете огледалото.

Вижте също:

Огледалото в интериора на дома >>>

Поверия и суеверия с огледало >>>

Баня 2016 - огледало

фото: Kitchenologie

Подходящи са както изчистените варианти, така и такива с открояваща се рамка с метален блясък, в унисон с останалата част от декора.

08.02.2016/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

baba_stanoika

От baba_stanoika08.02.2016, 00:55 ч.

По възможност с джакузи и кабина за парна баня. Няма да излизам оттам. Ех, мечтиии.....

Виж всички коментари за "Каква трябва да е банята през 2016?".

Още от "Дом"

Кошмарните тапицерии - как да се справим

Кошмарните тапицерии - как да се справим

Без значение от какъв материал са тапицираните ви мебели – кадифе, кожа, микрофибър, замърсяванията по-тях са едни от най-упоритите и трудни за премахване. Не се отчайвайте, защото има решение и за най-упоритите петна. Това, което ви е необходимо е търпение и желание. Е, да запретваме ръкави и заедно да се захващаме за работа:

Декор на антре

Декор на антре

Когато говорим за декорация на дома, обикновено антрето е най-лишено откъм внимание и идеи. Много хора го пренебрегват заради малките му размери или липсата на прекарано време в стаята.

8 прости начина за постигане на домашен уют

8 прости начина за постигане на домашен уют

Ако се домошари и обичате домашния уют или пък се премествате в нов дом и искате да го превърнете във ваше отражение, ето 8 прости правила, които ще ви помогнат да персонализирате дома си и да му придадете усещане за уют.