Каква трябва да е банята през 2016?

1 коментар0/5

След като се спряхме на някои основни тенденции в интериора, е време да обърнем внимание и на банята. Вижте каква трябва да е банята през 2016-та.

Каква трябва да е банята през 2016?
Каква трябва да е банята през 2016? © istockphoto.com

Логично е, че не можем всяка година да преправяме банята си според тенденциите в интериора. Въпреки това можем да нанесем някои леки корекции в декора на банята – за разнообразие и модерност. Или пък, ако правим ремонт на банята, да се съобразим с някои от тенденциите в интериора. За щастие 2016-та се оказва годината на умереността – и в цветовете, и в декора. На преден план излизат естествените материали и неутралните цветове, допълнени от закачливи акценти в по-ярки тонове.

Ето каква трябва да е банята през 2016-та

  • Функционалност

Функционалност – не само дума, а цяла тенденция. Малките жилища набират популярност, което ни кара да търсим оригинални решения, за да събираме всичките си вещи на малка площ. Ако банята го позволява, като размер и разположение, добре е да поставите допълнителни шкафове и рафтове за съхранение на сапуни, хавлии, тоалетна хартия и т.н.

Каква трябва да е банята през 2016? Рафтове в банята, функционалност

  • Декор с метален блясък

Металните деко елементи са тенденция в интериора от няколко сезона и видимо нямат намерение да отстъпват и през 2016-та. Металният блясък ще присъства умерено и в банята тази година. Единствената разлика е, че актуални са не лъскавите повърхности, а матираните. Това определено е плюс, тъй като те са доста по-лесни за поддържане.

Баня 2016-металически блясък

фото: Pinterest/ Istockphoto.com/колаж: Rozali.com

На място, до което не достига струята на душа, поставете открити етажерки с метален блясък – борнз, мед, сребърно и златисто, според останалата част от банята.

На тях освен козметиката за баня, можете да поставите и  различни деко елементи и фигурки според въображението и вкуса си.

  • Дзен атмосфера

Превърнете банята в своето кътче за релаксация. Внасянето на дзен атмосферата в банята ще е една от тенденциите през 2016-та. Можете да направите това, като сложите ароматни свещи и растения в банята.

Научете повече по темата за Цветята в банята >>>

Подходящи също така са детайлите с флорални мотиви в меки цветове. Можете да експериментирате със стикери, постелки и хавлии.

Баня 2016 свещи релаксация

  • Големи огледала

Колкото по-голямо, толкова по-добре. Тази максима е в сила за огледалата в банята. Ако искате да сте в крак с тенденциите в интериора през 2016-та, сменете огледалото.

Вижте също:

Огледалото в интериора на дома >>>

Поверия и суеверия с огледало >>>

Баня 2016 - огледало

фото: Kitchenologie

Подходящи са както изчистените варианти, така и такива с открояваща се рамка с метален блясък, в унисон с останалата част от декора.

08.02.2016/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

baba_stanoika

От baba_stanoika08.02.2016, 00:55 ч.

По възможност с джакузи и кабина за парна баня. Няма да излизам оттам. Ех, мечтиии.....

Виж всички коментари за "Каква трябва да е банята през 2016?".

Още от "Дом"

Банята – водно изкушение

Банята – водно изкушение

Банята изкушава. Тя примамва с топлите си пръски или освежава с хладния си допир. Нищо не може да ви зареди така, както сутрешния душ или да ви отпусне подобно на вечерната вана.

Съвети за премахване на петната от восък от всяка повърхност

Съвети за премахване на петната от восък от всяка повърхност

Свещите в декора на дома създават уютна атмосфера, а по време на празниците засилват магията на коледното настроение. Употребата им обаче често води до петна, върху любимата покривка, килим или върху паркета, които понякога се оказват по трудни за отстраняване от колкото изглеждат.

Коледна атмосфера у дома

Коледна атмосфера у дома

Коледната атмосфера у дома не се свежда само до украсата и подаръците под елхата. Коледната атмосфера у дома е чувство, емоция, пламък, който вие трябва да разпалвате с усмивка и празнично настроение!