Каква трябва да е банята през 2016?

1 коментар0/5

След като се спряхме на някои основни тенденции в интериора, е време да обърнем внимание и на банята. Вижте каква трябва да е банята през 2016-та.

Каква трябва да е банята през 2016?
Каква трябва да е банята през 2016? © istockphoto.com

Логично е, че не можем всяка година да преправяме банята си според тенденциите в интериора. Въпреки това можем да нанесем някои леки корекции в декора на банята – за разнообразие и модерност. Или пък, ако правим ремонт на банята, да се съобразим с някои от тенденциите в интериора. За щастие 2016-та се оказва годината на умереността – и в цветовете, и в декора. На преден план излизат естествените материали и неутралните цветове, допълнени от закачливи акценти в по-ярки тонове.

Ето каква трябва да е банята през 2016-та

  • Функционалност

Функционалност – не само дума, а цяла тенденция. Малките жилища набират популярност, което ни кара да търсим оригинални решения, за да събираме всичките си вещи на малка площ. Ако банята го позволява, като размер и разположение, добре е да поставите допълнителни шкафове и рафтове за съхранение на сапуни, хавлии, тоалетна хартия и т.н.

Каква трябва да е банята през 2016? Рафтове в банята, функционалност

  • Декор с метален блясък

Металните деко елементи са тенденция в интериора от няколко сезона и видимо нямат намерение да отстъпват и през 2016-та. Металният блясък ще присъства умерено и в банята тази година. Единствената разлика е, че актуални са не лъскавите повърхности, а матираните. Това определено е плюс, тъй като те са доста по-лесни за поддържане.

Баня 2016-металически блясък

фото: Pinterest/ Istockphoto.com/колаж: Rozali.com

На място, до което не достига струята на душа, поставете открити етажерки с метален блясък – борнз, мед, сребърно и златисто, според останалата част от банята.

На тях освен козметиката за баня, можете да поставите и  различни деко елементи и фигурки според въображението и вкуса си.

  • Дзен атмосфера

Превърнете банята в своето кътче за релаксация. Внасянето на дзен атмосферата в банята ще е една от тенденциите през 2016-та. Можете да направите това, като сложите ароматни свещи и растения в банята.

Научете повече по темата за Цветята в банята >>>

Подходящи също така са детайлите с флорални мотиви в меки цветове. Можете да експериментирате със стикери, постелки и хавлии.

Баня 2016 свещи релаксация

  • Големи огледала

Колкото по-голямо, толкова по-добре. Тази максима е в сила за огледалата в банята. Ако искате да сте в крак с тенденциите в интериора през 2016-та, сменете огледалото.

Вижте също:

Огледалото в интериора на дома >>>

Поверия и суеверия с огледало >>>

Баня 2016 - огледало

фото: Kitchenologie

Подходящи са както изчистените варианти, така и такива с открояваща се рамка с метален блясък, в унисон с останалата част от декора.

08.02.2016/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

baba_stanoika

От baba_stanoika08.02.2016, 00:55 ч.

По възможност с джакузи и кабина за парна баня. Няма да излизам оттам. Ех, мечтиии.....

Виж всички коментари за "Каква трябва да е банята през 2016?".

Още от "Дом"

Морски идеи за дома

Морски идеи за дома

Идва време за лятната отпуска и все повече за размечтавате за пясъка и морето Предлагаме ви няколко лесни морски идеи за дома, които освежават интериора и ще ви заредят с морско настроение.

Детската стая според възрастта

Детската стая според възрастта

Детската стая е личното пространство на вашите малки наследници. В детската стая те събират спомените, мечтите и вълненията си. И там порастват. Станете част от този безвъзрвратен процес като декорирате детската стая според възрастта на малчугана.

Съвети за борба с оси

Съвети за борба с оси

През летния сезон осите са най-активни, защото имат най-много работа. Това може да се окаже проблем за вас, ако са си направили гнездо на вашия балкон или ако се навъртат в градината или около детския басейн. Вижте полезни съвети за борба с оси.