Каква трябва да е банята през 2015-та?

0 коментара0/5

На тези, които им предстои ремонт през новата година, сигурно ще им е интересно какви ще са тенденциите в интериора през 2015-та, за да са в крак с тях. Вижте каква трябва да е банята през 2015-та.

Каква трябва да е банята през 2015-та?

Баня в сиво

Въпреки, че цветът на 2015-та е марсала и че той успя да зарази освен модата и интериорния дизайн, сивият цвят остава фаворит за декор на баня. Хубавото е, че двата нюанса могат да се комбинират. Като цяло сивият цвят има елегантно и стилно излъчване. Освен това баня в сиво се поддържа лесно, а фактът, че основният нюанс спада към групата на неутралите, ви дава много възможности за експерименти в декора и интериорния текстил.

Добави описание

Баня в минималистичен стил

Предпочитана от много интериорни дизайнери, тъй като е сдържана, семпла и изглежда естествено. Освен това изчистеният дизайн създава усещане за успокояваща обстановка. Преобладават неутралните цветове и бялата керамика. Декоративните акценти са сведени до минимум.

Баня с азиатски привкус

Идеална за тези, които обичат обстановката в спа центровете. Банята в азиатски стил излъчва хармония и създава уединение. Обикновено включва мебели от по-тъмно дърво, от бамбук или ратан. Ситната мозайка около душа също е често срещано решение за този тип бани. Освен това в банята задължително има поне две или три зелени растения.

Добави описание

Баня с LED осветление

Ако търсите по-модернистичен и ефектен декор, тогава заложете на баня с LED осветление. Най-разпространеният вариант е използването на LED светлини при окачения таван, стъклени рафтове, огледала или дори стъклени мивки.

Добави описание

Стъклена душ кабина

Душ кабината се поддържа трудно, но пък попада в тенденциите при баните за 2015-та. Важно условие е тя да бъде изцяло от стъкло и по-възможност по-широка. Прозрачността на стъклото създава усещане за пространство и свобода. Освен това банята изглежда по-луксозна и стилна.

Акцент върху пода

Ако до момента тенденциите не ви устройват, тогава тази може да е точно за вас. Изберете едноцветни плочки за стените в банята, стандартна вана (а може и без нея), но задължително поставете акцент на пода. Монтирайте теракота с нестандартен и по-пъстър принт.

Добави описание

Баня с повече растения

През 2015-та интериорните дизайнери искат да вкарате повече растения в банята. Какви да са растенията и колко – зависи от пространството, с което разполагате, дали в банята има допълнително отопление и дали имате прозорец.

Добави описание

19.01.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Каква трябва да е банята през 2015-та?".

Още от "Дом"

Неподходящи цветове за детската стая

Неподходящи цветове за детската стая

Когато декорирате детската стая, трябва мислите от позицията на дете, което ще прекарва по-голямата част от времето си там. Вижте кои цветове са неподходящи за декор на детската стая и какви са техните алтернативи.

Нестандартни идеи за дома

Нестандартни идеи за дома

Ако сте бунтари по природа, или обичате да изпъквате с различни и нетипични хрумки, то нестандартните идеи за декора на дома са точно за вас. Смело напред!