Как да спестим пари от пролетното почистване

0 коментара0/5

Пролетта настъпи, а с нея и времето за сезонна реорганизация и почистване на дома. Вижте как можете да преобразите дома си без да похарчите много пари:

Как да спестим пари от пролетното почистване
 © iStock

Оттървете се от всичко, което не ви е нужно

Не приемайте пролетното почистване само като премахване на праха и смяна на декорацията в дома. Пролетта е сезонът на новото начало, ето защо ви съветваме да започнете на чисто и в дома си. Освободете се от всички ненужни вещи. Направете ревизия на мебелите и предметите у дома, отделете тези, които вече не ви вършат работа и ги продайте или дарете.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

8 неща в дома, които ви правят нещастни >>>

 

 

Освежете старите мебели

Има хиляди идеи, за освежаване и рециклиране на старите мебели и вещи от бита. Освен, че ще спестите пари като им намерите ново предназначение, ще се сдобиете и с оригинална вещ. Така например, боядисан с декоративна боя в любимия ви цвят, старият гардероб ще изглежда като нов и то без значителни разходи.

Пригответе си собственоръчно препарати за почистване

Споделяли сме с вас магическите свойства на содата, оцета, солта и много други продукти, чието основно предназначение откриваме в кулинарията. Натуралният им произход и мощен ефект върху замърсяванията ги прави идеални съставки за собственоръчно приготвени препарати. Предизвикваме ви да замените препаратите от магазина със собствено производство. Така няма да излагате себе си и семейството си на вредните изпарения от химикалите и ще спестите средства.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Направи си сам почистващ препарат – 8 идеи >>>

 

 

Използвайте старите почистващи гъби

Когато се приготвяте за основно почистване на дома, често може да се окаже, че се запасявате с пакети от почистващи кърпи и гъби. Вместо да вадите нова гъба при всяко чистене, сложете старата в микровълновата за 2 минути, а след това я оставете да се охлади. Гъбата е дезинфекцирана и готова да ви служи отново.

Променете разположението 

Пролетно почистване може да ви помогне да забележите, недостатъците в дома си и промените, които искате да направите в интериора. Ако козметичният ремонт не е по джоба ви, направете промяна като предприемете пренареждане на вещите и мебелите. Ще бъдете учудени каква голяма разлика може да направи едно просто разместване без да ви струва и стотинка.  

Още от "Дом"

Нестандартни идеи за дома

Нестандартни идеи за дома

Ако сте бунтари по природа, или обичате да изпъквате с различни и нетипични хрумки, то нестандартните идеи за декора на дома са точно за вас. Смело напред!

Дървеници у дома – как да се преборим с тях

Дървеници у дома – как да се преборим с тях

Ето какво трябва да знаем за досадните насекоми и за борбата с тях: