Как да спестим пари от пролетното почистване

0 коментара0/5

Пролетта настъпи, а с нея и времето за сезонна реорганизация и почистване на дома. Вижте как можете да преобразите дома си без да похарчите много пари:

Как да спестим пари от пролетното почистване
 © iStock

Оттървете се от всичко, което не ви е нужно

Не приемайте пролетното почистване само като премахване на праха и смяна на декорацията в дома. Пролетта е сезонът на новото начало, ето защо ви съветваме да започнете на чисто и в дома си. Освободете се от всички ненужни вещи. Направете ревизия на мебелите и предметите у дома, отделете тези, които вече не ви вършат работа и ги продайте или дарете.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

8 неща в дома, които ви правят нещастни >>>

 

 

Освежете старите мебели

Има хиляди идеи, за освежаване и рециклиране на старите мебели и вещи от бита. Освен, че ще спестите пари като им намерите ново предназначение, ще се сдобиете и с оригинална вещ. Така например, боядисан с декоративна боя в любимия ви цвят, старият гардероб ще изглежда като нов и то без значителни разходи.

Пригответе си собственоръчно препарати за почистване

Споделяли сме с вас магическите свойства на содата, оцета, солта и много други продукти, чието основно предназначение откриваме в кулинарията. Натуралният им произход и мощен ефект върху замърсяванията ги прави идеални съставки за собственоръчно приготвени препарати. Предизвикваме ви да замените препаратите от магазина със собствено производство. Така няма да излагате себе си и семейството си на вредните изпарения от химикалите и ще спестите средства.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Направи си сам почистващ препарат – 8 идеи >>>

 

 

Използвайте старите почистващи гъби

Когато се приготвяте за основно почистване на дома, често може да се окаже, че се запасявате с пакети от почистващи кърпи и гъби. Вместо да вадите нова гъба при всяко чистене, сложете старата в микровълновата за 2 минути, а след това я оставете да се охлади. Гъбата е дезинфекцирана и готова да ви служи отново.

Променете разположението 

Пролетно почистване може да ви помогне да забележите, недостатъците в дома си и промените, които искате да направите в интериора. Ако козметичният ремонт не е по джоба ви, направете промяна като предприемете пренареждане на вещите и мебелите. Ще бъдете учудени каква голяма разлика може да направи едно просто разместване без да ви струва и стотинка.  

Още от "Дом"

Как да предпазим дома си от паяците?

Как да предпазим дома си от паяците?

С настъпването на есента вероятността да се натъкнете на паяк у дома се увеличава, заради падането на температурите. Видовете, които обитават нашите географски ширини са безвредни за хората, но ако все пак сте от хората, които не обичат да делят дома си с осмокраки същества, ви предлагаме няколко прости и напълно натурални способи, с които да държите паяците далеч от дома си:

Дом в бяло

Дом в бяло

Домът в бяло за някои изглежда скучно, за други прекалено "болнично", докато трети се възползват от неговите предимства и създават интересен декор. Ето няколко идеи за дом в бяло.

8 въпроса относно почистването на дома

8 въпроса относно почистването на дома

Представяме ви 8 въпроса, които всяка домакиня си е задавала поне веднъж, докато се опитва да се справи с почистването на дома. Ето и решението на най-честите проблеми с почистването: