Как да подредим спалнята според Фън Шуи

0 коментара0/5

Фън Шуи е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията. Естетическо подреждане на нещата, използвайки законите на Небето и Земята за внасяне на положителна енергия в личния живот. Как обаче да внесем хармония и да запазим само положителната енергия в спалнята си?

Как да подредим спалнята според Фън Шуи

Ето няколко основни правила:

Разположение на леглото

Според Фън Шуи не е правилно да спим с глава към прозореца, защото енергията Чи преминава през него и може да повлияе на качествената ни почивка. Генерално трябва да се стараем да разположим покоите си далеч от вратата и така, че главата ни да не е към прозореца, а краката – към вратата.

С партньор в леглото

Ако спим с партньор, леглото трябва да е разположено на равни разстояния от страничните стени, за да може да се преминава и от двете му страни. По този начин и двамата ще имаме възможност да консумираме витаещата положителна енергия в помещението.

Свеж заряд в спалнята

Всекидневното проветряване и пропускане на слънчеви лъчи в стаята е важна част от Фън Шуи схемата, особено що се отнася до спалня. Това е мястото ни за почивка и уединение. А качествената релаксация от външния свят се постига в прочистено помещение, заредено с нова енергия.

Предметите в спалнята

Едно от най-разпространените правила е, че не трябва да се поставя огледало в спалнята така, че да отразява спящите. Според Фън Шуи огледалото ще наруши не само съня, но и връзката с партньора ни, като удвои енергията, необходима за този тип помещение.

По същия начин и телевизорът рефлектира енергията обратно към нас, а самият той създава и допълнително енергийно поле. Гледането на дисплей преди лягане също нарушава режима на организма, метаболизма и умствената активност през денонощието. Не на последно място – спалнята или леглото не трябва да са претрупани с излишни дрехи и предмети. Това също ще повлияе негативно на усещането за хармония.

Цветовете в интериора

Цветовите решения в спалнята трябва да са от пастелни и неутрални цветове, които не натоварват психиката, а в същото време предизвикват положителни емоции. Наблягайки на синята или зелената гама, ще заредим атмосферата на стаята си със спокойствие, отмора за сетивата и бодрост.

Несъмнено тези съвети ще повлияят положително на релаксацията, от която се нуждаем, дори и без да го осъзнаваме. Не на последно място, като помощник за добър сън и комфорт в спалнята, остава качественият матрак.

Добави описание

Magnigel Dual от Magniflex представлява мек матрак с иновативна комбинация от три вида високотехнологична пяна, „дишаща“ пяна за суха среда и свежест и елегантен калъф. С възможност за избор на по-мека или твърда страна, сънят ви ще е като в облаците.

Как да подредим спалнята според Фън Шуи

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да подредим спалнята според Фън Шуи".

Още от "Дом"

Дом в синьо

Дом в синьо

Синият цвят е любим на много хора, затова не е изненада, че намира приложение в интериора на дома. Как да декорирате дом в синьо, какви цветни комбинации може да използвате и за какво да внимавате?

Сън в големи количества за качествен живот

Сън в големи количества за качествен живот

Улисани в ежедневието си, затрупани от задачи, често крадем от съня си, за да свършим още нещо.