Идеи за еко Коледа

0 коментара0/5

Как да украсите дома за празниците, без да вредите на околната среда? Предлагаме ви няколко бързи, лесни и икономични идеи за еко Коледа вкъщи.

Идеи за еко Коледа

Еко декорът за Коледа е напълно осъществима цел, тъй като не „бърка“ в семейния бюджет и използва основно подръчни материали, без да замърсява околната среда. Основният цвят в празничната еко тема разбира се е зеленият, тъй като различните му нюанси създават усещане за връзка с природата.

Една от идеите на еко коледния декор е домът да бъде едновременно празнично украсен, но и естествен и непринуден. Сложете във вазата елхови клонки вместо свежи цветя. В купа може да поставите коледни играчки от дърво и няколко шишарки или орехи.

Елхата украсете с ръчно изработени от вас орнаменти – за целта използвайте всичко, което имате под ръка (прежда, конци, мъниста, копчета, хартия, флумастри и детско въображение). Другият вариант е да си направите украсата от вещи, които на пръв поглед изглеждат непотребни. Нарежете няколко стари ризи или покривки на дълги ленти и започнете да ги завързвате на панделки около картонен венец (колкото по-гъсто разположени, толкова по-добре).

Направете си коледни свещници от празни консерви от риба тон. За целта трябва да облепите външната страна на консервата с цветно фолио с празнични мотиви. На дъното сложете малко памук, така че да скриете металната основа, а върху памука поставете чаена свещ.

За покривка за масата използвайте квадратно парче конопен плат, върху което сте избродирали празнични мотиви или в чийто край сте вплели тънка червена панделка.

Опаковайте подаръците под елхата с обикновена, амбалажна хартия. Компенсирайте семплия й вид с голяма цветна панделка, а на опаковката залепете снежинки от хартия.

13.12.2013/ Христина Спасова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за еко Коледа".

Още от "Дом"

Мартенско настроение у дома

Мартенско настроение у дома

Честита Баба Марта! Да приветстваме новия месец с подобаващо мартенско настроение у дома!

Методът Конмари: как да внесем ред в дома и живота си

Методът Конмари: как да внесем ред в дома и живота си

Ако се чувствате заринати от вещи, които са ви непотребни или не можете да намерите нищо, защото в дома ви е пълен хаос, ви предлагаме да се запознаете с една японска практика, която ще внесе ред не само в дома, но и в живота ви.

Полезни съвети за малък дом

Полезни съвети за малък дом

В по-големите градове малките жилища са по-срещани и често по-предпочитани от хората. Как обаче да се справите с ограниченото пространство - вижте полезни съвети за малък дом.