Ефективни хитринки, които да ви мотивират да почистите дома

0 коментара0/5

Обичайно чистенето е приемано за трудоемко и досадно задължение, което отнема векове или най-малкото така очакваните почивни дни. Оказва се, че всъщност да поддържаш дома си чист може да се случва бързо и лесно, стига да използваш тези хитринки:

Ефективни хитринки, които да ви мотивират да почистите дома
 © iStock

Открийте своя мотиватор

Когато откриете онова, което ви мотивира да чистите ще предотвратите възможността да се разсеете или да ви стане скучно. Добър мотиватор може да се окаже любима група или стил музика, която да си пуснете, докато вършите домакинските задължения. Друга страхотна идея е да слушате аудио книга. Това ще ви накара да се почувствате, сякаш изпълнявате две задачи едновременно.

 

Облечете се подходящо

Добави описание

Подобно на служителите от професионалните почистващи фирми, вие трябва да се облечете в удобни дрехи, които ще ви позволят свободно да се движите и да не се притеснявате от петна или скъсване.Ръкавиците и очилата са препоръчителни, когато използвате силни препарати, които съдържат химикали.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Почистващи продукти, които никога не бива да смесвате >>>

 

Съхранявайте почистващите препарати на достъпно място

Почистващите продукти като мопове, препарати и освежители трябва винаги да са ви под ръка. Ето защо и към подреждането им трябва да се подходи стратегически. Запомнете, че за ефективното и бързо почистване, удобството е от огромно значение.

 

Почиствайте бъркотията незабавно

Много по-лесно се почиства всяка бъркотията, когато не се е превърнала в мръсотия. Това означава, че мигновеното почистване ще ви спести време от общото чистене на дома по-късно. За това следващия път, когато детето ви остави кални следи в банята – почистете ги веднага.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Нещата, които пренебрегвате по време на чистене >>>

 

Винаги започвайте от най-използваната стая

Добави описание

Не хуквайте да почиствате детската стая, когато дневната или кухнята, в която цялото семейство прекарва по-голямата част от времето си, е истински кошмар. Винаги степенувайте по важност задачите в домакинството. Поставяйте си приоритети, така ще оптимизирате максимално времето прекарано в почистване.

 

Винаги действайте в посока отгоре надолу

Замисляли ли сте се как почиствате дома си? Дали първо пускате прахосмукачка и след това бършете праха?

Ако отговорът ви е да, то сте един от милионите души, които чистят дома си погрешно. Започвайки от пода и продължавайки с шкафове и маси, вие си създавате допълнително работа, тъй като мръсотията отново покрива земята и в крайна сметка почистването не е ефективно.

14.06.2017/ Боряна Харлова

Още от "Дом"

Как да организирате дома си, когато имате домашен любимец?

Как да организирате дома си, когато имате домашен любимец?

Домашният любимец е най-верният приятел на човека и най-злият враг на реда у дома. Дори и да не е от най-палавите животни, неизменно присъствието му води до бъркотия, ако не се вземат съответните мерки. Ето защо ви предлагаме няколко хитринки, които да ви помогнат да се справите с хаоса, в основата на който е косматият ви приятел.

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома е мястото, от което ръководите бизнеса и сметките си, където сте разположили компютъра си и където прекарвате определено време от ежедневието си. Ето защо работното кътче у дома трябва да е удобно, достъпно и практично.

Как да изберете подходящ килим за уютен и стилен дом

Как да изберете подходящ килим за уютен и стилен дом

Килимът може да придаде цвят и стил на пространството, но при изборът му трябва да се вземе предвид и стаята, в която ще бъде разположен. Ето защо ви предлагаме няколко съвета, за да можете лесно да откриете перфектния килим за всяко помещение в дома ви: