Цветове за банята

0 коментара0/5

За да си изберете плочки за банята, трябва да сте се ориентирали от цветната гама, в която искате да са те. Кои цветове са подходящи за банята и на кой от тях да се спрете – ето нашите предложения.

Цветове за банята

Баня в синьо

Синьото е цветът на водата, на моретата и на небето. Именно асоциацията с тези три неща е основната причина хората подсъзнателно да посягат към сините плочки за баня.

Добави описание

Предимството е, че синият цвят е класически избор, който никога не излиза от мода. Освен това предлага разнообразни възможности за декор. Недостатъкът – изборът е твърде предвидим.

Вижте също: 5 елемента на модерната баня

Добави описание

Баня в червено
Енергизиращ, ярък, подчертаващ вашата индивидуалност, червеният цвят е смел избор за на банята. Но пък е много ефектен и определено ще ви зареди с настроение и нови сили. Трябва обаче да сте по-внимателни с декора и интериорния текстил, тъй като червеното предлага партньорство само на няколко други цвята.

Баня в зелено
Зеленият цвят действа успокояващо, създава усещане за връзка с природата и предлага интересни възможности за комбинации с други цветове. Затова баня в зелено се смята за оригинален и в същото време практичен избор.

Добави описание

Тук може да помислите и за по-интересна настилка – например от речни камъчета, както и да замените класическите бели мебели за баня с такива от тъмно дърво.

Вижте също: Идеи и съвети за малката баня

Добави описание

Баня в бежово
Бежовото е хитът сред неутралните цветове за дома. Освен, че е много актуален, бежовият цвят е стилен избор за банята и предлага голямо разнообразие от цветни комбинации. Трябва да се отбележи също, че следите от варовиковата вода не личат толкова силно, колкото върху червеното например.

Баня в жълто
Веселяшко, нестандартно и позитивно – с баня в жълто определено ще изненадате гостите си. Хубавото е, че жълтият цвят се съчетава добре с фризове с флорални мотиви, както и с много други пастелни цветове, така че може да омекотите яркостта му с подобен трик.

Добави описание

Баня в черно или бяло
Много хора намират монохромната палитра за скучна и отживяла. Но както в модата, така и в декора на дома комбинацията от черно и бяло си остава класика.

Добави описание

Баня в черно и бяло е подходяща за дом в минималистичен стил или с по-модерно, дизайнерско обзавеждане. Помислете за шахматен под.

Баня в женствени цветове
Напоследък доста популярни цветове за баня се оказват някои типично дамски цветове – пепел от рози, бебешко розово, лавандула, праскова. Този тип нюанси са нежни и успокояващи, елегантен и нестандартен избор.

14.07.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Цветове за банята".

Още от "Дом"

Коледна атмосфера у дома

Коледна атмосфера у дома

Коледната атмосфера у дома не се свежда само до украсата и подаръците под елхата. Коледната атмосфера у дома е чувство, емоция, пламък, който вие трябва да разпалвате с усмивка и празнично настроение!

Морски идеи за дома

Морски идеи за дома

Идва време за лятната отпуска и все повече за размечтавате за пясъка и морето Предлагаме ви няколко лесни морски идеи за дома, които освежават интериора и ще ви заредят с морско настроение.

Каква трябва да е банята през 2016?

Каква трябва да е банята през 2016?

След като се спряхме на някои основни тенденции в интериора, е време да обърнем внимание и на банята. Вижте каква трябва да е банята през 2016-та.