Предимствата на химическото чистене

2 коментара0/5

Използвате ли химическото чистене или смятате, че борбата с петната е самотно занимание, което практикувате у дома с леген, прах, четка в ръка или просто с помощна на пералнята. Вижте какви, обаче, са предимствата на химическото чистене.

Предимствата на химическото чистене
 © istockphoto.com

Мнозина смятат, че химическото чистене може да увреди тъканите или пък смятат, че няма да ги почисти достатъчно добре и ще сте си дали парите на вятъра. Напротив! Естествените тъкани като коприна, лен, вълна се почистват много по-добре, без да се свиват, разкривяват или да се образуват мъхчета по тях, както се случва при прането с вода и перилен препарат. 

Освен това химическото чистене много по-лесно и ефикасно премахва мазни петна. 

Вижте още:
Как да се грижим за дрехите си според материята >>>

Химическото чистене е щадящо към цветовете на дрехите, запазвайки ги за много по-дълго време ярки и свежи, в сравнение с прането в пералня. 

Предвид всички тези предимства, мнозина, които редовно използват услугите на химическото чистене, твърдят, че когато взимат дрехите си, те изглеждат сякаш са току-що купени от магазина. 

Така че с право може да се каже, че химическото чистене удължава живота на дрехите ви, а също ви спестява време от пране, простиране, гладене и сгъване. 

Добави описание

Навярно в гардероба си имате дрехи и тъкани, които трудно бихте изпрали в пералня, поради простата причина, че това би означавало просто да ги изхвърлите на боклука. Има тъкани, на които не им понася добре водата, препаратите, мачкането в пералня и центрофугирането. Такива са вълнените зимни палта, костюмите, вратовръзките, балните и сватбените рокли и т.н.

Вижте още:  9 чести грешки при пране >>>

На химическо чистене може да дадете не само дрехи, но и домашен текстил - юргани, завеси, одеала, килими и т.н. Това са все трудоемки за пране поради големия си размер тъкани. Дори и да вложите усилия да ги изперете, надали ще е толкова перфектно, както при химическото чистене. Така че не губете време и усилия.

27.02.2017/Ели Йорданова

2 коментарaДобави коментар »

jul

От jul01.03.2017, 15:13 ч.

Току що се връщам от химическото чистене. Бях си дала палтото и нищо не е пипнато по него. Същото си е. Какво са му правили? НИЩО. Само парите взимат на хората. Да се гръмнат от това химическо чистене. повечче няма да стъпя...

Виж всички коментари за "Предимствата на химическото чистене".

Още от "Дом"

Следпразнично почистване

Следпразнично почистване

Празниците свършиха, подаръците са отворени, шумните партита приключиха, а елхата е загубила свежестта и блясъка си. И всичко, което ви се иска сега е отново да имате чист дом, в който да се чувствате уютно и релаксиращо, когато се приберете.

Цветове за банята

Цветове за банята

За да си изберете плочки за банята, трябва да сте се ориентирали от цветната гама, в която искате да са те. Кои цветове са подходящи за банята и на кой от тях да се спрете – ето нашите предложения.

Сън в големи количества за качествен живот

Сън в големи количества за качествен живот

Улисани в ежедневието си, затрупани от задачи, често крадем от съня си, за да свършим още нещо.