8 въпроса относно почистването на дома

0 коментара0/5

Представяме ви 8 въпроса, които всяка домакиня си е задавала поне веднъж, докато се опитва да се справи с почистването на дома. Ето и решението на най-честите проблеми с почистването:

8 въпроса относно почистването на дома
 © iStock

Кое трябва да се прави първо – премахването на праха или почистването с прахосмукачка?

Винаги първо премахвайте наслоената прах от мебелите. Така след като започнете почистването с прахосмукачка ще успеете ефективно да премахнете и прашинки, които преди това не сте забелязали.

Мокра или суха кърпа е по-подходяща за почистване на прах?

Влажната кърпа е правилното решение в случая, тъй като намаля статичното електричество и улавя праха без да го разпространява наоколо.Добави описание

Почистване с антибактериални кърпички или с препарат и кърпа?

Идеалният вариант е да използвате спрей и кърпа за многократна употреба. Кърпичките за еднократна употреба от една страна не са благоприятни за околната среда, а от друга не са толкова ефективни, колкото препаратите, които са с по-концетрирано съдържание на почистващите съставки. Ето защо ви препоръчваме да използвате къпичките за еднократна употреба само в краен случай.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

Почистващи продукти, които никога не бива да смесвате >>>

 

 

Кой е най-лесният начин за отстраняване на космите от домашни любимци?

Ако количеството косми е минимално използвайте навлажнени гумени ръкавици, с които да ги съберете. След това за да премахнете космите от ръкавиците, ги накиснете в топла вода, така ще ги отстраните по-лесно. Ако домашният ви любимец пуска повече косми, когато почиствате с прахосмукачка не забравяйте да сменяте накрайниците според вида на повърхността, за да бъде събирането на космите максимално ефективно.

Какво да направя, ако прахосмукачката не иска да смуче?

Ако прахосмукачката ви не засмуква добре, причините могат да бъдат следните – филтрите са за смяна, торбичката е препълнена или маркучът на прахосмукачката е задръстен. Ако проблемът не е един от посочените занесете уреда в сервиз.

Добави описание

Как се почиства най-ефикасно ламиниран паркет и дървен под?

Този вид подове трябва да се метат и минават с влажен парцал. Дървото, както добре знаете, не бива да се мокри, за да не подпухва. За премахване на упорити петна и драскотини, използвайте разтвор от вода и оцет. За да удължите живота на настилката се препоръчва полирането и на 2-3 месеца с восък.

С какво се премахват отпечатъците от обувки по пода?

За да предотвратите възможността от надраскване използвайте сода бикарбонат и влажна кърпа.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

5 съвета за следпразнично почистване >>>

 

 

Как се премахват петна от стените?

Отстраняването на петна от стените може да се окаже трудна задача. За да се справите с нея без същевременно да повредите боята, вземете парче бял пресен хляб и го оформете като топка. Нея използвайте като гумичка върху стената, триейки замърсеното място.

28.12.2016/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "8 въпроса относно почистването на дома".

Още от "Дом"

Какви трябва да са балконът или градината през 2015-та?

Какви трябва да са балконът или градината през 2015-та?

След като разгледахме тенденциите във водещите помещения у дома, отправяме поглед навън. Вижте как да трябва да изглежда балконът през 2015-та и какви са тенденциите за обзавеждането и аранжирането на градината?

Столът в интериора, настанете се удобно!

Столът в интериора, настанете се удобно!

Кои са задължителните мебели, без които не може един дом? Първо и основно - легло, второ и необходимо – маса, трето и удобно: СТОЛ!

Огледалото в интериора на дома

Огледалото в интериора на дома

В света на приказките, огледалото е символ на нарцистичната красота на жената. В реалния живот, огледалото е любимият ни спътник в ежедневието. В интериора на дома, огледалото е елементът, без който не можем.