8 неща в дома, които ви правят нещастни

1 коментар0/5

Замисляли ли сте се колко много неща имате в дома си, които не само, че не ползвате, но и ви карат да се чувствате нещастни? Време е за почистване и подреждане! Ето 8 неща в дома ви, от които да започнете.

8 неща в дома, които ви правят нещастни
 © Сн.Istockphoto.com

1. Стари дрехи. Навярно гардеробът ви прелива от дрехи, които са ретро, не пасват вече на стила ви или не ви стават, карайки ви да се чувствате ужасно от мисълта, че някога сте успявали да се напъхате в тях. Но вместо да ги хвърляте, може да ги дарите на някой дом или да ги оставите в някой от контейнерите за дрехи втора употреба, които БЧК постави на много места в големите градове тази година.

2. Книги, които сте прочели и не са ви харесали.  Няма смисъл да събират прах на етажерката ви, още повече, щом нямате никаво намерение да ги препрочитате. Продайте ги, подарете ги на приятел, който ще ги оцени, или ги дарете на някоя библиотека.

3. Излишна козметика. Навярно имате повече гримове и парфюми, някои от които с изтекъл срок на годност, от тези, които реално използвате. Навярно дори не си спомняте за съществуването на някои продукти в козметичния ви несесер. Защо тогава ги пазите?

4. Счупени вещи. Мислите си, че някой ден ще ги ремонтирате, но вместо това счупените вещи се множат, а според фън шуй те само могат да ви заредят с негативна енергия.

5. Сухи букети или увехнали цветя. Животът отдавна си е заминал от тях, така че, освен да ви действат песимистично, за друго няма да ви послужат.

Есенен букет >>>

Добави описание

6. Стари снимки и рисунки на децата ви от преди 10 г. и т.н. Определено имат голяма сантиментална стойност, но навярно ви действат носталгично. По-добре ги заменете с настоящи такива, а старите ги сложете в кашон в килера или пък ги качете на дигитален носител и изхвърлете хартиените.

7. Изгорели крушки и неработещи електроуреди. Тъй като полилеят така или иначе свети, макар и с по-малко крушки, а неработещите електроуреди не ви пречат, навярно въобще не си давате зор да ги оправите. Според фън шуй, обаче, всичко развалено ви кара да се чувствате една идея по-нещастни у дома.

8. Заплетени кабели. За съжаление броят им трудно може да бъде намален, предвид купчината от съвременни електроуреди у дома, но поне може да ги подредите, така че да не ви дразнят.

21.11.2016/Ели Йорданова

Още за: дом, фън шуй

1 коментарДобави коментар »

bisis

От bisis21.11.2016, 10:01 ч.

слава богу нищо от изброените го нямам в къщи така че може да се смятам за щастливка :-)

Виж всички коментари за "8 неща в дома, които ви правят нещастни".

Още от "Дом"

Дом в оранжево

Дом в оранжево

Много хора подхождат скептично към оранжевото, когато става въпрос за декор на дома, но в последствие разбират, че това емоционален цвят с темперамент, който пасва отлично на всяка стая. Как да декорирате дом в оранжево.

5-те грешки, които вероятно допускате при чистене с прахосмукачка

5-те грешки, които вероятно допускате при чистене с прахосмукачка

Всяка жена има особена връзка със своята прахосмукачка. Обичаме да виждаме къщата чиста, но процесът, които предшества, не е от най-любимите ни занимания и изисква време и усилия. Всъщност при чистенето с прахосмукачка трябва да се прилага определена стратегия. Вижте, кои са 5-те грешки, които вероятно допускате при чистенето с прахосмукачка. Уверяваме ви, че ако ги избягвате ще чистите по-бързо и ефективно.

Магията на домашното осветление

Магията на домашното осветление

Домашното осветление е важен фактор за атмосферата и излъчването на жилището. То трябва да е не само източник на светлина, но и да ви създава комфорт, уют и топлина. Магията на домашното осветление превръща всяко помещение в уникално.