7 чести грешки при коледната украса

0 коментара0/5

Коледната еуфория бързо завладява домовете. Понякога обаче тя толкова ни опиянява, че допускаме неприятни за окото грешки при празничната декорация. Вижте 7 чести грешки при коледната украса.

7 чести грешки при коледната украса
7 чести грешки при коледната украса © iStockPhotos
  1. Колко голяма да е елхата - знаем, че голямата елха изглежда много примамливо, но ако нямаш място за такава, по-добре не рискувай с нея. Голяма елха в малка стая прави помещението визуално по-тясно, некомфортно е и се поддържа трудно. Средният размер винаги е за предпочитане.
  2. Украсяваш само една стая - не концентрирай вниманието си само върху една стая в дома, защото тогава другите ще изглеждат празни и неуютни. Дори да добавиш по 2-3 фигурки или гирлянди в тях, не забравяй да украсиш цялата къща, а не само хола.
  3. Затрупваш се с фигурки - по магазините е пълно със сладки и симпатични фигурки на Дядо Коледа, Снежния човек, Рудолф и други празнични герои. Не се поддавай на изкушението, защото не може да имаш всички. Избери си няколко любими и използвай само тях в украсата. В противен случай декорацията може да стане кичозна.Добави описание
  4. Прекаляваш с лампичките - същото правило за фигурките важи и тук. Един светещ гирлянд на балкона е достатъчен. Един комплект лампички или фенер в стая също. Много светлини объркват окото.
  5. Не съчетаваш цветовете - има цветове, които не си пасват толкова добре, колкото други. Например, червеното се съчетава със златно или зелено, а синьото със сребърно или бяло. Освен ако не обичаш по-нестандартни комбинации, те съветваме да се придържаш към вече наложените.Добави описание
  6. Помисли за по-малките - ако има деца вкъщи, съобрази декорациите с възрастта им. Както знаем, детските ръчички са бързи и за секунди могат да напипат нещо, което не е безопасно за тях. Същото важи и за домашните любимци - по-добре качете чупливите играчки нагоре по елхата, а долу оставете такива, които са по-издръжливи или не са ви толкова мили.
  7. Липсва индивидуалност - не забравяйте да добавите своя почерк в коледната украса. Това може да стане като направите някаква малка украса с подръчни материали, като добавите естествена украса от природата или като следвате собствения си стил. Така домът става по-уютен, а не като от каталог.

14.12.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 чести грешки при коледната украса".

Още от "Дом"

Кът за разкрасяване у дома

Кът за разкрасяване у дома

Освен за голям и просторен гардероб, жените мечтаят и за уютен кът за разкрасяване у дома – място, където да се глезят, да обръщат внимание на прическата си, да съхраняват бижутата си или просто да се чувстват женствени и красиви.

Съжителство с домашни любимци

Съжителство с домашни любимци

Съжителството с домашни любимци е колкото приятно, толкова и отговорно начинание. Домашният любимец е член на семейството, който също се нуждае от грижи и внимание. И от възпитание. Кои са тайните на хармоничното съжителство с домашни любимци?

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът е тази мебел, без която не можем. От практична гледна точка той ни кара да се чувстваме подредени и спретнати, дори, когато зад вратите му е хаос.