6 грешки, които допускаме при гладене

0 коментара0/5

Открийте кои са най-често срещаните грешки по време на гладане, които всеки от нас е допускал и как да ги избягваме.

6 грешки, които допускаме при гладене
 © iStock

Някои хора смятат гладенето за отживелица, други за необходимост, но всички сме прибягвали до него в един или друг случаи. Точно в тези моменти, обаче се случват и ней-големите неприятности, които могат да доведат и до фатален край за някои от любимите ви дрехи. Ето как да предотвратите най-често допусканите грешки по време на гладене.

Тъканите, които гладите са прекалено сухи

За да премахнете гънките по дрехите е необходимо да използвате функцията за пара на ютията. Единствено нагорещеното желязо, не може да ви даде желания резултат.

Оставяте деликатните тъкани за накрая

Добави описание

Желязото се нуждае от много по-дълго време, за да се охлади, отколкото за да загрее, ето защо ви съветваме да започвате гладенето с материали, които се нуждаят от най-ниската температура, като полиестер и коприна. След това продължите с памука и лена. Ако решите да обърнете реда, рискувате да разтопите плата.

Играете си с термостата

Ако дрехата, която искате да изгладите е направена смесена материя, изберете настройка за по-деликатната тъкан. Това ще ви помогне да запазите дрехата.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Отживелица ли е гладенето? >>>

 

 

 

Не използвате чешмяна вода

Съвременните ютии работят много по-добре с чешмяна вода отколкото старите модели. Ето защо не е нужно да използвате дестилирана, освен ако водата във вашето населено място не е прекалено твърда. В такива случаи смесете в отношение 1:1 чешмяна и дестилирана вода.

Не почиствате ютията

Добави описание

Разтопените влакна или остатъци от етикети по ютията могат сериозно да повредят дрехите ви като причинят петна или скъсат тъканта. Ето защо, когато забележите замърсявания винаги почиствайте металната повърхност със сода за хляб или оцет и сол.

Съхранявате ютията с вода в нея

Винаги изпразвайте резервоара за вода преди да приберете ютията, особено ако я съхранявате в хоризонтално положение. Това ще предотврати останалата вода да повреди вътрешните части на ютията, да изтече и нацапа металната повърхност на ютията.

31.05.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 грешки, които допускаме при гладене".

Още от "Дом"

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs e синоним на качество в кухнята повече от 50 години.

Столове за пъстра трапезария

Столове за пъстра трапезария

Трапезарията е място, където се събира цялото семейство в делнични и празнични дни. Затова се нуждае от пъстър и закачлив декор, който да създава настроение и да ражда усмивки. Ето как да обзаведете пъстра трапезария с цветни столове.

Как да почистим ефективно щорите у дома?

Как да почистим ефективно щорите у дома?

Грижата за щорите според материала, от които са направени, е от решаващо значение както за ефективността им, така и за тяхна издръжливост. Ето и кои са спецификите при почистването им: