5-те най-често срещаните проблема при пералните машини

0 коментара0/5

Пералнята е сред най-използваните електроуреди в дома. Ето защо, един от най-големите ни кошмари се превръща в реалност, когато тя сигнализира за проблем или се развали. Вижте как можете "да окажете първа помощ" на пералната си машина, ако установите някой от следните проблеми при работата и:

5-те най-често срещаните проблема при пералните машини
 © istockphoto.com

Представяме ви най-често срещаните проблеми, с които хората се сблъскват при употребата на перална машина и техните навременни решения. Това са общи принципи, които не са обвързани с конкретни марки и модели. 

Оказва се, че проверката на простички неща, като например филтъра на машината, може да ви спести време и пари за ремонти. Ето защо ви съветваме да полагате и превантивни мерки и да се грижите за машината си, дори когато няма проблем.

Барабанът не се върти

Проблемите с въртенето на барабана в общия случай са свързани с грешка, която отчита компютърът на самата машина. Една от най-честите причини, поради която една машина спира да върти, е липсата на достатъчно пране в барабана. Съвременните машини разполагат със системи, които блокират въртенето, когато дрехите, които сте поставили са прекалено малко, за да предпазят машината от неконтролируемо и високоскоростно въртене на барабана, което може да доведе до проблем.

Добави описание

В същото време, причината може да бъде и точно обратното – препълването на пералнята. Многото дрехи могат да попречат на източването на водата. Това от своя страна задейства защитен механизъм, който спира въртенето на барабана.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

       9 чести грешки при пране >>>

 

 

 

Машината не източва водата

Не изпадайте в паника, ако пералнята е блокирала и не източва водата. Има решение на проблема. Най-трудната част е да успеете да достигнете до маркуча за източване, тъй като той се намира в задната част на машината, до която често няма лесен достъп.

Най-лесният начин за източване на пералната машина е да извадите и след това пуснете маркуча в мивката или в леген, където да се оттече водата.

Пералнята издава силен шум

Ако пералнята издава силен шум по време на пране, няма как да не сте забелязали.

Този проблем може да е причинен от попаднали в барабана малки метални предмети като стотинки, кламери или банел от сутиен. Проблем във функционирането на лагерите също може да предизвика шум. Ако завъртите барабана с ръка и чуете заглушен шум или той играе нагоре надолу вероятно проблемът е в лагерите и се нуждаете от майстор.

Третата причина, която може да доведе до специфичното шумене е запушване на дренажната помпа. В този случай първото, което трябва да направите е да проверите и почистите филтъра от попаднали предмети и мръсотия.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 Как правилно да се грижим за пералнята >>>

 

 

Машината спира на определен етап от програмата

Това означава, че дадена част от машината е блокирала или е в неизправност. Ако пералнята не може да завърши зададената и програма и спира в определен момент, проблемът може да бъде например неправилното функциониране на нагревателя за вода, което пречи на термостата да предаде на котролера да задейства следващия етап от цикъла на прането.

Онова, което ще ви помогне да решите проблема е установяването на същността му – дали прането се преустановява, защото барабанът не се пълни с вода или защото нагревателят не работи и т.н.

Добави описание

Вратата на пералнята не се отваря

Ако в пералнята има вода или машината смята, че има вода, тя автоматично ще блокира вратата, за да предотврати риска от евентуално наводнение. Това е напълно нормално, тъй като в машината са монтирани предпазни устройства, които автоматично заключват вратата.

Ако ключалката не се освободи след известно време, вероятно в механизъма има проблем. За да отворите вратата в този случай изключете машината от захранването и я издърпайте напред. Отстранете горния капак и се опитайте да достигнете до ключалката. Онова, което трябва да направите, за да отворите врата, е леко да натиснете лостчето на ключалката назад, за да освободи вратата.

08.03.2017/Боряна Харлова

Още от "Дом"

Каква трябва да е банята през 2015-та?

Каква трябва да е банята през 2015-та?

На тези, които им предстои ремонт през новата година, сигурно ще им е интересно какви ще са тенденциите в интериора през 2015-та, за да са в крак с тях. Вижте каква трябва да е банята през 2015-та.

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома е мястото, от което ръководите бизнеса и сметките си, където сте разположили компютъра си и където прекарвате определено време от ежедневието си. Ето защо работното кътче у дома трябва да е удобно, достъпно и практично.

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs e синоним на качество в кухнята повече от 50 години.