5 лесни навика, с които да поддържате дома си чист ежедневно

2 коментара0/5

Чистенето не е любимото ни занимание, а когато трябва да се направи из основи се превръща в истински кошмар. Ето защо ви представяме 5 навика, които да спазвате ежедневно, за да избегнете натрупването на мръсотия и да поддържате дома си чист и подреден.

5 лесни навика, с които да поддържате дома си чист ежедневно
 © iStock

Всеки има свои собствени правила за чистенето у дома, но вярваме всички ще се съгласите с нас, че тези 5 прости навика могат да се отплатят във времето многократно, стига да се придържаме към тях ежедневно. Ние се уверихме, че те не отнемат повече от няколко минути на ден. А вие спазвате ли ги?

Никога не оставяйте стаята разхвърляна

Винаги, когато излизате от дадена стая огледайте се и вземете със себе си нещата, които не принадлежат там, а после ги отнесете там, където им е мястото. Така, когато ставате от дивана в хола онасяйте със себе си чашата от чай, когато отивате в кухнята. Ако превърнете това в свой навик, вие ефективно и неусетно ще подредите дома си.

Винаги поставяйте дрехите обратно в шкафа, преди да извадите нови

Ако имате навика да изваждате и мерите куп дрехи от гардероба, преди да изберете тоалета си за деня, спестете си досадното сгъване на всички тези дрехи наведнъж, като запомните следното: За всяка извадена дреха, прибирайте друга. Така, ако днес не се чувствате добре в дънковата си риза, поставете я отново на закачалката преди да извадите следващата дреха.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Колко калории изгаряме, докато домакинстваме? >>>

Винаги закачайте якето и чантата си, когато влизате у дома

Не зависимо дали ще ги прибирете в гардероб или ще ги поставите на закачалка в коридора – животът ви ще стане малко по-лесен. Забравете за изкушаващата мисъл да захвърлите чантата на стола в кухнята или на дивана в хола, тъй като след като ги приберете, вие ще можете спокойно да се отпуснете без да ви пречат ненужни вещи. Този навик ще ви помогне никога повече да не се чудите къде са нещата ви, тъй като те винаги ще са на едно и също място.

Винаги избърсвайте мивката в банята преди лягане

Може да забравите за часовете търкане на мивката в банята с този лесен навик. Единственото, което трябва да направите е всяка вечер преди лягане да я измивате с вода и подсушавате. Бързото минаване на повърхността с парче кухненска хартия, след като сте измили зъбите и лицето си, ще намали натрупването на мръсотия и ще запази мивката по-чиста и блестяща за по-дълго.

Никога не оставяйте мръсните чинии за сутринта

Оставянето на мръсните съдове с остатъци от храна в мивката през нощта привлича насекоми и вредители. Освен това по този начин просто добавяте излишно още една задача към списъка си за утрешния ден. Превърнете миенето на чинии или зареждането на миялната машина вечер в ритуал преди сън, така както е свалянето на грим и миенето на зъби.

01.03.2017/Боряна Харлова

2 коментарaДобави коментар »

Викторияreal

От Викторияreal01.03.2017, 14:50 ч.

това със съдомиялната вечер е много полезно, определено; но с малко дете никога нищо не си е на мястото

Виж всички коментари за "5 лесни навика, с които да поддържате дома си чист ежедневно".

Още от "Дом"

Изрисувай вратата!

Изрисувай вратата!

Не ви ли омръзна да гледате едноцветната си врата, запретнете ръкави и я по-украсете.

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs Серия Desire – срещата на страстта и функционалността…

Russell Hobbs e синоним на качество в кухнята повече от 50 години.

Как да предпазим дома си от паяците?

Как да предпазим дома си от паяците?

С настъпването на есента вероятността да се натъкнете на паяк у дома се увеличава, заради падането на температурите. Видовете, които обитават нашите географски ширини са безвредни за хората, но ако все пак сте от хората, които не обичат да делят дома си с осмокраки същества, ви предлагаме няколко прости и напълно натурални способи, с които да държите паяците далеч от дома си: