5 коледни декорации, без които домът не може

0 коментара0/5

Дори да не сте от най-големите почитатели на Коледа и да не обичате пищните украси вкъщи, има няколко елемента, които се срещат във всеки дом по празниците. Вижте 5 коледни декорации, без които домът не може.

5 коледни декорации, без които домът не може

Коледната елха

Коледната елха е центърът на празничната украса. Независимо от нейните размери, цвят, украса, тя събира семейството сутринта на 25-ти декември. Сами избирате дали украсата по нея да бъде по-сдържана (например само с плетени снежинки и коледни топки) или пък по-богата (с гирлянди, панделки и лампички). Може да опаковате няколко празни кутии с коледна хартия и панделка. Така, дори когато подаръците под елхата свършат, мястото под нея няма да остане пусто.

Гирлянди

Ако не искате да харчите много пари за коледна украса, тогава гирляндите са вашето решение. Пуснати от тавана или закачени на прозореца и по вратата, те създават празнично усещане, без да бъркат дълбоко в портфейла ви.

Свещници, фенери, лампички

Коледните светлини имат не само естетическо, но и символно значение. Асоциират се с Витлеемската звезда, която показала пътя на влъхвите към младенеца.

Традиционен венец

Коледният венец е символ на хармонията, разбирателството и приемствеността в семейството. Коледният венец може да бъде изработен от сухи или елхови клонки, от картон или стиропор, от прежда и шаблон, от шишарки и коледни играчки. Може да бъде хоризонтален (за масата например) или вертикален (за вратата). Ако не искате да го закачате на входната врата, може да го поставите на врата на хола или на някоя от стените.

Снежна украса

Снежната украса не е точно задължителна за празника, но пък носи цветовете и красотата на зимата. Изберете си декорация със забавен снежен човек, която да си изработите сами вкъщи, добавете хартиени снежинки на прозореца, покрийте мястото около стойката за елхата с памук. Хубавото на снежната украса е, че може да остане като част от декора на дома и след като Коледа мине.

19.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 коледни декорации, без които домът не може".

Още от "Дом"

Какво казва коледната ти елха за теб?

Какво казва коледната ти елха за теб?

Както може да се направят някои бегли изводи за човек според стила му на обличане или вкуса му в интериора, така и украсената коледна елха в дома му също подсказва някои черти на характера. Вижте какво говори коледната ви елха за вас.

Лятна вила

Лятна вила

Като че ли в градски условия лятото е още по-безмилостно към хората, нажежавайки асфалта и блоковете до максимална степен. Потърсете спасение през почивните дни в лятна вила на морето или в планината. Ето няколко идеи как да обзаведете и декорирате лятната вила!

Идеи за малкия килер

Идеи за малкия килер

Почти всяко по-ново жилище разполага с малък килер, в който може да се съхраняват различни домакински принадлежности. Как да оползотворите максимално пространството на малкия килер и за какво може да го ползвате?