5 елемента на модерната баня

0 коментара0/5

Анализирайте тенденциите в декора на дома, избрахме 5 задължителни елемента, които всяка дизайнерска баня притежава. Вижда от какво се нуждаете, за да се сдобиете с модерна баня.

5 елемента на модерната баня

Цветовете

Цветовете на модерната баня спадат по-скоро към неутралната гама. Всички пясъчни нюанси се ползват с особен приоритет. Модерната баня често е и комбинация от черно и бяло, бяло и сиво или бели стени и светло дърво. Разбира се, позволени са някои цветни акценти. От по-наситените цветове кобалтовото и тюркоазеното са често срещана тенденция, следвани от тъмнокафявото.

Декорът

Модерната баня трябва да изглежда едновременно луксозна, но и семпла. Минимализмът е водещ стил при модерната баня. Принципът „по-малкото е повече“ тук важи в пълна сила. Декорът на банята се изчерпва до най-необходимото като обзавеждане, линиите са строги и изчистени, за да създадат усещане за простор и свобода.

Всичко е прибрано зад вратичките на шкаф за баня, така че помещението е лишено от декоративни елементи. Позволено е кръгла, пухкава постелка пред мивката и сгъваем стол или мултифункционална стойка за кърпи до ваната. Понякога модерната баня включва и елементи от спа интериора – свещи, каменна „мозайка“ или постелка, ароматни свещи.

Обзавеждането

Бяла керамика, стъкло и теракота са основните материали използвани за обзавеждането на модерната баня. В някои случаи се допуска и дърво. Ако до скоро модерната баня обикновено включваше стъклена душкабина, то днес ваната все повече се налага като тенденция. Важното е обаче тя да бъде самостоятелно отделена в единия край на помещението, за да подсили усещането за уединение и спокойствие.

Вижте също: Идеи и съвети за малката баня

Разположението

Все по-чести са примерите на бани, които са в непосредствена близост до спалнята. Ако преди двете стаи са били разделяни от врата и стена, то днес може да ги дели само стъклена витрина, параван, завеса. Друг важен елемент на модерната банята е, че тя задължително има прозорец с гледка, а понякога дори цялата стена е превърната в прозорец.

Градина в банята

Въпреки, че декорът на модерната баня е доста оскъден, в нея не липсват растения. Освен красиви орхидеи, по-ниски палми и други зелени растения като филодендрон и драцена допълват градината в бянята.
 

11.02.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 елемента на модерната баня".

Още от "Дом"

Дом в жълто

Дом в жълто

Свежо, пролетно и весело – така може да се опише един обикновен дом, обагрен в слънчево жълто. За какво трябва да внимавате, когато декорирате стаите в жълто и какви са предимствата на този цвят за интериора?

Поканете лятото у дома

Поканете лятото у дома

Топло е, слънчево е, свежо е! Защо да трябва да излизаме от вкъщи, за да се порадваме пълноцено на слънчевите лъчи? Нека ги пуснем вкъщи, така че да изпълват прекарването ни у дома пълноценно!

Идеи за малка детска стая

Идеи за малка детска стая

В детската стая трябва да е слънчево, весело и достатъчно просторно, за да може детето да се забавлява. Не винаги обаче апартаментите предлагат големи детски спални. Ето няколко идеи и съвети за малка детска стая.