5 елемента на модерната баня

0 коментара0/5

Анализирайте тенденциите в декора на дома, избрахме 5 задължителни елемента, които всяка дизайнерска баня притежава. Вижда от какво се нуждаете, за да се сдобиете с модерна баня.

5 елемента на модерната баня

Цветовете

Цветовете на модерната баня спадат по-скоро към неутралната гама. Всички пясъчни нюанси се ползват с особен приоритет. Модерната баня често е и комбинация от черно и бяло, бяло и сиво или бели стени и светло дърво. Разбира се, позволени са някои цветни акценти. От по-наситените цветове кобалтовото и тюркоазеното са често срещана тенденция, следвани от тъмнокафявото.

Декорът

Модерната баня трябва да изглежда едновременно луксозна, но и семпла. Минимализмът е водещ стил при модерната баня. Принципът „по-малкото е повече“ тук важи в пълна сила. Декорът на банята се изчерпва до най-необходимото като обзавеждане, линиите са строги и изчистени, за да създадат усещане за простор и свобода.

Всичко е прибрано зад вратичките на шкаф за баня, така че помещението е лишено от декоративни елементи. Позволено е кръгла, пухкава постелка пред мивката и сгъваем стол или мултифункционална стойка за кърпи до ваната. Понякога модерната баня включва и елементи от спа интериора – свещи, каменна „мозайка“ или постелка, ароматни свещи.

Обзавеждането

Бяла керамика, стъкло и теракота са основните материали използвани за обзавеждането на модерната баня. В някои случаи се допуска и дърво. Ако до скоро модерната баня обикновено включваше стъклена душкабина, то днес ваната все повече се налага като тенденция. Важното е обаче тя да бъде самостоятелно отделена в единия край на помещението, за да подсили усещането за уединение и спокойствие.

Вижте също: Идеи и съвети за малката баня

Разположението

Все по-чести са примерите на бани, които са в непосредствена близост до спалнята. Ако преди двете стаи са били разделяни от врата и стена, то днес може да ги дели само стъклена витрина, параван, завеса. Друг важен елемент на модерната банята е, че тя задължително има прозорец с гледка, а понякога дори цялата стена е превърната в прозорец.

Градина в банята

Въпреки, че декорът на модерната баня е доста оскъден, в нея не липсват растения. Освен красиви орхидеи, по-ниски палми и други зелени растения като филодендрон и драцена допълват градината в бянята.
 

11.02.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 елемента на модерната баня".

Още от "Дом"

Дом в оранжево

Дом в оранжево

Много хора подхождат скептично към оранжевото, когато става въпрос за декор на дома, но в последствие разбират, че това емоционален цвят с темперамент, който пасва отлично на всяка стая. Как да декорирате дом в оранжево.

Банята – водно изкушение

Банята – водно изкушение

Банята изкушава. Тя примамва с топлите си пръски или освежава с хладния си допир. Нищо не може да ви зареди така, както сутрешния душ или да ви отпусне подобно на вечерната вана.

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът е тази мебел, без която не можем. От практична гледна точка той ни кара да се чувстваме подредени и спретнати, дори, когато зад вратите му е хаос.