Цветята, които цъфтят нощем

0 коментара0/5

Узнайте кои са цветята, които след залез слънце разкриват своята красота:

Цветята, които цъфтят нощем
Цветята, които цъфтят нощем © iStock

Най-пъстрото: Нощна красавица

Това цвете се среща във всички нюанси на жълто, розово и червено. Цъфти във всевъзможни комбинации и притежава прекрасен аромат. Ако го посеете през лятото за по-малко от месец ще откриете и първите пъпки.

Най-пъстрото: Нощна красавица

Трудно се разболява изисква само ежедневно поливане. Не се нуждае от специална почва и е подходящо за отглеждане в саксия. Ако растението е малко достига до височина около 30 см, ако се отглежда в градина може да порасне до 70 см.

5 невзискателни цветя, за които не сте чували >>>

Най-ароматното: Нощен жасмин

Нощният жасмин има малки, жълтеникави цветове, от които се носи неустоим аромат.  Това е увивно растение и за това е подходящо за беседката в градината или за оформянето на цветна стена на терасата.

Най-ароматното: Нощен жасмин

Нуждае се от добре дренирана почва – необходимо е на дъното на саксията да се добави глина. Поливайте го обилно с вода, особено през лятото и подрахнвайте редовно с течен тор за цветя.

Най-вълешебното – Ипомея

Ipomoea alba, наричано още „Лунно цвете”, привлича нощните пеперуди със своите бели и кръгли цветове, които имат форма на камбанки.  Разтварят се привечер и остават така до обяд на следващия ден. Освен невероятни цветове, растението притежава и красиви листа със сърцевидна форма, подходящи за декориране на стена.

Най-вълешебното – Ипомея

Ипомеята също е увивно цвете от смейството на Поветицата и с течение на времето може да достигне височина до няколко метра. За да разкрие цялата си красота, растението се нуждае от слънце, вода и подходяща почва. Ако се отглежда в земята издържа и на по-студено време.

Цветя за чист въздух у дома >>>

Най-внушителното: Бругманзия

Бругманзията е вид цъфтящо дърво, чиито цветовете имат форма на тромпет, от където идва и другото и название - Ангелски тромпет, и могат да порастнат до 25 см. Тя цъфти бурно през лятото, а след залез освобождава приятен аромат.

Най-внушителното: Бругманзия

Растението не е капризно и може да вирее във всякаква почва. Ако се отглежда в саксия ще порасне малко дръвче високо около 2 метра.

17.08.2016/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Цветята, които цъфтят нощем".

Още от "Цветя"

Ананас джудже

Ананас джудже

Ако обичате екзотичните растения или пък искате да си направите декоративна градина с плодове или зеленчуци, тогава задължително трябва да включите и ананас джудже. Как да си отгледате ананас джудже?

Хипеаструм, рицарска звезда

Хипеаструм, рицарска звезда

Дайте му светлина и топлина и рицарската звезда ще ви се отблагодари с красиви цветове.

Фитония – цвете с характер

Фитония – цвете с характер

Фитония е цвете, по което много градинари „залитат“ заради ефектната украска, която има. Но имайте предвид, че фитонията не е за всеки и се отглежда трудно, защото често проявява характер.