Цветята, които цъфтят нощем

0 коментара0/5

Узнайте кои са цветята, които след залез слънце разкриват своята красота:

Цветята, които цъфтят нощем
Цветята, които цъфтят нощем © iStock

Най-пъстрото: Нощна красавица

Това цвете се среща във всички нюанси на жълто, розово и червено. Цъфти във всевъзможни комбинации и притежава прекрасен аромат. Ако го посеете през лятото за по-малко от месец ще откриете и първите пъпки.

Най-пъстрото: Нощна красавица

Трудно се разболява изисква само ежедневно поливане. Не се нуждае от специална почва и е подходящо за отглеждане в саксия. Ако растението е малко достига до височина около 30 см, ако се отглежда в градина може да порасне до 70 см.

5 невзискателни цветя, за които не сте чували >>>

Най-ароматното: Нощен жасмин

Нощният жасмин има малки, жълтеникави цветове, от които се носи неустоим аромат.  Това е увивно растение и за това е подходящо за беседката в градината или за оформянето на цветна стена на терасата.

Най-ароматното: Нощен жасмин

Нуждае се от добре дренирана почва – необходимо е на дъното на саксията да се добави глина. Поливайте го обилно с вода, особено през лятото и подрахнвайте редовно с течен тор за цветя.

Най-вълешебното – Ипомея

Ipomoea alba, наричано още „Лунно цвете”, привлича нощните пеперуди със своите бели и кръгли цветове, които имат форма на камбанки.  Разтварят се привечер и остават така до обяд на следващия ден. Освен невероятни цветове, растението притежава и красиви листа със сърцевидна форма, подходящи за декориране на стена.

Най-вълешебното – Ипомея

Ипомеята също е увивно цвете от смейството на Поветицата и с течение на времето може да достигне височина до няколко метра. За да разкрие цялата си красота, растението се нуждае от слънце, вода и подходяща почва. Ако се отглежда в земята издържа и на по-студено време.

Цветя за чист въздух у дома >>>

Най-внушителното: Бругманзия

Бругманзията е вид цъфтящо дърво, чиито цветовете имат форма на тромпет, от където идва и другото и название - Ангелски тромпет, и могат да порастнат до 25 см. Тя цъфти бурно през лятото, а след залез освобождава приятен аромат.

Най-внушителното: Бругманзия

Растението не е капризно и може да вирее във всякаква почва. Ако се отглежда в саксия ще порасне малко дръвче високо около 2 метра.

17.08.2016/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Цветята, които цъфтят нощем".

Още от "Цветя"

Да посрещнем пролетта с иглика

Да посрещнем пролетта с иглика

Игликата е красиво цвете, което може да отглеждате както вкъщи на закрито, така и в градината. Игликата изпраща зимата и приветства пролетта. Посрещнете новия сезон с пъстра иглика.

Каладиум

Каладиум

Каладиум - едно от най-красивите декоративни листни растения. Обича сянката и високата температура.

Коледната звезда - акцент в празника

Коледна звезда

Понасетия или коледна звезда – цветето, което цъфти около Коледа е традиционен коледен символ в Америка, Западна Европа, а вече и у нас.