Най-популярните цветя за Св. Валентин и значението им

1 коментар0/5

Когато избирате цвете за някого (дори да не е за Свети Валентин), интересувате ли се от скритото значение или избирате според настроението, вкуса си или вкуса на човека, за когото купувате. Днес ще поговорим за най-популярните цветя за Св. Валентин и значението им.

Най-популярните цветя за Св. Валентин и значението им
 © снимки: istockphoto.com/ Pinterest

Можете да изберете да подарите на половинката си букет или пък цвете в саксия. Изборът невинаги е лек, затова е добре предварително да проучите вкусовете на дамата, както и способностите й да се грижи за съответното цвете, ако предпочетете саксия. Затова подготвихме за вас списък с 10-те най-популярни цветя за Свети Валентин, както и възможност да научите повече за съответното цвете, ако дамата предпочита живо цвете в саксия.

 • Рози

Класика в жанра, казано накратко. Едва ли за някой е изненада, че розите попадат в тази класация. Най-популярни по Свети Валентин са червените рози, които символизират любов, романтика и красота. Ако половинката ви обича рози, но не си пада по класическото червено, вижте какво означават другите цветове рози.

Рози

 1. Тъмно червена роза – страст
 2. Бяла роза – чистота, непорочност, младост
 3. Розова роза – благодарност, щастие, възхищение
 4. Жълта роза – радост, приятелство
 5. Оранжева роза – ентусиазъм, желание

Научете повече как да се грижите за роза в саксия >>>

 • Гербери

Мнозина може би свързват герберите с учителски букет, но това не е съвсем така. Герберите символизират красота, невинност и чистота, както и благодарност. Има ги в различни цветове, затова можете да предпочетете любимия цвят на половинката или да се спрете на пъстър пищен букет.

Как да се грижим за гербер в саксия >>>

Гербери

 • Лалета

Любимото пролетно цвете на много дами, лалето остава предпочитано и вече може да се намери на пазара по всяко време на годината. Те символизират чувственост и топлина, както и нежност. Любим избор на много дами, така че не се колебайте да се спрете на лалета за Свети Валентин.

 • Астромерии

Астромериите, известни още като Перуанска лилия, символизират приятелство, но и вярност и отдаденост. Предпочитан избор от мнозина, астромериите дълго време ще останат свежи и ще ви радват.

Астромерия Алстромерия

 • Бели лилиуми

Лилиумите са перфектният избор за почитателите на ароматните букети. Лилиумите са символ на красота, перфекционизъм, стил и класа. Заради големите си цветове, често не се нуждаят от „компания“ в букета.

Как да се грижим за лилиум - ароматен крем >>>

 • Орхидеи

Независимо дали ще изберете орхидеи в букет или в саксия, имайте предвид, че те са подходяши за хора-бунтари. За такива, които не играят по правилата. Орхидеите символизират любов, отдаденост и морална сила.

Всичко за орхидеята на едно място >>>

букет орхидеи

 • Карамфили

Карамфилите са сред най-масово подценяваните цветя и със сигурност можем да кажем, че имат лош имидж. Въпреки това те са популярен избор заради красивите си кичести цветове и ниската си цена. Подходящ избор са, ако искате да изненадате някого, но не можете да си позволите луксозен букет.

Какво трябва да знаем за карамфила - божествено цвете >>>

 • Слънчогледи

Слънчогледите са трудни за откриване през зимата, но много жени го обожават заради усещането за щастие и лято, което носят. Ако половинката ви обича слънчогледи, постарайте се да откриете за Свети Валентин.

Букет Слънчогледи

 • Ирисите

Ирисите символизират царственост, вярност и надежда. На пазара най-често можете да откриете лилави ириси с малко жълто и бяло по тях. Предпочитани са като цветен акцент в различни букети и по-рядко можете да ги видите сами.

Ирис или перуника >>>

букет ирис

 • Гардении

Още един ароматен избор в нашия списък, гардениите символизиратрадост и чистота. Свързват се с любовта в сякаш станалия старомоден начин на обичане – кавалерски жестове, романтика и мили думи. Гардениите са малко по-скъпи и затова много хора предпочитат да ги подаряват в саксия, вместо като част от букет.

Гардения - ароматен храст >>>

Кое е вашето любимо цвете?

10.02.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Цветя"

Подходи при изготвяне на Икебана

Подходи при изготвяне на Икебана

При Икебана се спазва принципът на простота, превъзходство, пропорционалност, хармония и ритъм. Това представлява идеята за вечния кръговрат на живота. Всяко цвете има собствен характер и стойност, а правилното съчетаване изразява определен смисъл.

Антуриум

Антуриум

Роден в субтропичните гори на Централна Америка, антуриумът дълго време е смятан за деликатно и трудно за отглеждане растение.

Дебелолистно хебе

Дебелолистно хебе

Чували ли сте за храстчето, наречено хебе? Растението е към групата на храстите с плътни, зелени листа и не се страхува от ниски температури, затова е идеално за есенно-зимния сезон. Вижте как да си отгледате дебелолистно хебе.