Бугенвилия

0 коментара0/5

Бугенвилията не е капризно цвете, като в същото време дарява балкона или градината ви с водопад от ярки цветове. Ето какви грижи трябва да полагате за бугенвилията.

Бугенвилия
 © istockphoto.com

Бугенвилията е цветен храст, който може да бъде отглеждан у дома през зимата или на балкона през лятото, като достига до височина 50 до 100 см. Ако имате градина, то бугенвилията е идеалното допълнение към нея. Има способността да се увива и расте подобно на бръшлянпо огради и арки. Ето защо я засадете в близост до сграда или ограда. 

Цветовете на бугенвилията всъщност са съвсем невзрачни и дребни, а това, което всъщност приличат на цветове са цветни листа в ярко цикламено, розово, лилаво или в коралово.

Добави описание

Обикновено бугенвилията цъфти от април до септември. А за да се случи това трябва да осигурите на растението достатъчно влажност, топлина и светлина. Когато цъфне, може да намалите влажността.

Бугенвилията не обича студа, ето защо, ако я отглеждате като стайно растение, я изкарайте на балкона чак когато се стопли достатъчно. През летния сезон е за предпочитане бугенвилията да бъде на открито, проветриво и слънчево място, за да цъфти. Бугенвилията е растение, което се чувства чудесно на големи горещини, така че южни и западни изложения са идеални за нея. 

Добави описание

Бугенвилията трябва да се полива умерено, като растението издържа и на временни засушавания. Торете редовно, за да цъфти. А след цъфтежа, може да подрежете клоните й, за да оформите короната на растението. Зимата поливайте цветето по-рядко, когато почвата е почти суха. 

Бугенвилията се нуждаят от малко почва, така че избягвайте твърде големите саксии. Когато е в малка саксия, бугенвилията не расте само на листа, а цъфти обилно. Пресажда се чак, когато кореновата система завземе почти изцяло саксията. 

24.04.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бугенвилия".

Още от "Цветя"

Гардения – ароматен храст

Гардения – ароматен храст

Цветовете на гарденията са често използвани в козметиката и парфюмерията, защото имат силен и приятен аромат. Отгледайте си ароматния храст и вкъщи, за да заразите дома с уханието на гарденията.

Ананас джудже

Ананас джудже

Ако обичате екзотичните растения или пък искате да си направите декоративна градина с плодове или зеленчуци, тогава задължително трябва да включите и ананас джудже. Как да си отгледате ананас джудже?

Кактуси (Cactaceae)

Кактуси (Cactaceae)

Кактусите са най-разпространени в САЩ. Те са отглеждани, за да пазят реколтата от нападащите я животни. Появяват се още по времето на ацтеките. Те са започнали стопанската експлоатация на кактусите.