12 непретенциозни цветя за балкона

0 коментара0/5

Ако градинарството ви е хоби, навярно вече полагате усилия за разцъфването на балкона. Ето няколко идеи какви цветя да изберете, така че балконът ви да бъде красив и цветен за дълго време без много усилия.

12 непретенциозни цветя за балкона
 © istockphoto.com

Мушкато

Най-популярното цвете за балкон. Цветовете му са големи и се виждат отдалече. Изключително издръжливо е на пряка слънчева светлина, вятър, застудяване, засушаване. Често го наторявайте, за да цъфти обилно.

Сакъзче

То е разновидност на мушкатото, но по-елегантно и фино. Цветовете му са дребни и кичести. Подходящо е за висящи саксии и сандъчета, защото е каскадно и отдалече прилича на водопад от цветове. Не изисква обилно поливане и издържа на силно слънце.

Добави описание

Камбанка (Кампанула)

Много нежно цвете с дребни цветове в лилаво и бяло. Прилича на цветна топка и е идеалното допълнение към цветята на балкона ви.

Каланхое

Каланхоето обича слънцето и не обича преполиването. Ако забравите да го полеете, то ще се чувства идеално. Листата му са месести, а цветовете дребни и ярки. Отчупено клонче от каланхое дори може да вирее дълго време, потопено само във вода. 

Карамфил

Карамфилът е едно от най-непретенциозните цветя за балкон. Важното е да го поливате умерено, тъй като преполиването може да доведе до загниване. Обича пряката слънчева светлина и с редовно торене цъфти цяло лято.

Петуния

Петунията е идеалното каскадно цвете за сандъчета на балкона. Обича преките слънчеви лъчи, само трябва да я поливате и торите редовно, за да ви радва с цветовете си цяло лято.

Винка

Още едно каскадно растение, което може да посадите във висяща саксия. Внимавайте да не го преполеете. Торете редовно и ще цъфти постоянно.

Върбинка

Върбинката прилича малко на сакъзчето. Идеална е за сандъчета, защото пада като водопад от тях. Чувства се идеално в горещите летни дни.

Великденче

Цъфти април и май, точно когато е Великден. Не обича редовното поливане, тъй като листата му са месести и задържат вода. Може да се отглежда като каскадно растение на балкона. 

Добави описание

Олеандър

Олеандърът е идеален за южни и западни балкони, тъй като горещините изобно не го притесняват. Издържа и на зашуване. 

Флокс

Тази цветна туфа е идеално допълнение за балкона ви. Важно е да посадите флокса в голяма саксия, тъй като има голяма коренова система и обича много вода.

Газания

Едно непретенциозно цвете, което ще ви радва цяло лято с огромни цветове, приличащи на гербери.

10.04.2017/Ели Йорданова

Още за: балкон, цветя

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "12 непретенциозни цветя за балкона".

Още от "Цветя"

Сингониум

Сингониум

Сингониум е едно от най-красивите и лесни за отглеждане декоративно зелени растения. Как да си отгледате сингониум и за какво да внимавате с него – вижте нашите съвети.

Стефанотис

Стефанотис

Ако харесвате екзотиката на тропиците, но тя ви се струва недостижимо далечна, не се колебайте да внесете късче от нея в дома си.

Литодора - синеока красавица

Литодора - синеока красавица

Литодората (Lithodora diffusa), известна още като литоспермум, е лесно за отглеждане и много красиво многогодишно растение.